• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Trends in Phytochemical Research
    • Volume 2, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Trends in Phytochemical Research
    • Volume 2, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Physicochemical studies of Siberian pine (<i>Pinus sibirica</i>) derived chewing gum

    (ندگان)پدیدآور
    Carrión-Prieto, PaulaMartín-Gil, JesúsFernández-Coppel, Ignacio A.Ruíz-Potosme, Norlan M.Martin-Ramos, Pablo
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    481.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    In this work, ‘Siberian chewing gum', a natural product derived from Pinus sibirica's resin to which healing effects on mouth, stomach and duodenum chronic ulcers are attributed, has been characterized by attenuated total reflection Fourier transform infrared spectroscopy (ATR-FTIR) and thermal analysis techniques. With regard to the vibrational spectrum, the band at 1693 cm-1, ascribed to ν(CO) terpenic oxo groups, suggests the presence of diterpenes, while the existence of hydroxystilbenes and their glycosides is consistent with the absorption bands in the 3380-3080 cm-1, 1800-1300 cm-1 and 1000-450 cm-1 regions. On the other hand, the thermal behavior of the Siberian chewing gum, elucidated by thermogravimetry (TG), derivative thermogravimetric (DTG), differential thermal analysis (DTA) and differential scanning calorimetry (DSC) techniques, resembles that of arabinogalactan, albeit with a more delayed decomposition.
    کلید واژگان
    ATR-FTIR
    DSC
    DTA
    <i>Pinus sibirica</i>
    Siberian chewing gum
    TG/DTG
    Phytochemistry

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-06-01
    1397-03-11
    ناشر
    Islamic Azad University, Shahrood Branch Press
    سازمان پدید آورنده
    Agriculture and Forestry Engineering Department, ETSIIAA, Universidad de Valladolid, Avenida de Madrid 44, 34004 Palencia, Spain
    Agriculture and Forestry Engineering Department, ETSIIAA, Universidad de Valladolid, Avenida de Madrid 44, 34004 Palencia, Spain
    Engineering of Manufacturing Processes group, School of Industrial Engineering, University of Valladolid, C/ Francisco Mendizábal 1, 47014 Valladolid, Spain
    Universidad Europea Miguel de Cervantes. C/ Padre Julio Chevalier 2, 47012 Valladolid, Spain
    Department of Agricultural and Environmental Sciences, EPS, Instituto de Investigación en Ciencias Ambientales (IUCA), University of Zaragoza, Carretera de Cuarte, s/n, 22071 Huesca, Spain

    URI
    http://tpr.iau-shahrood.ac.ir/article_540378.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/45111

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب