• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Agricultural Science and Research
    • Volume 2, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Agricultural Science and Research
    • Volume 2, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    An Investigation of Mass Transfer Phenomena during Osmotic Dehydration of Orange Slices

    (ندگان)پدیدآور
    Harati, AFatemian, H.Hosseini, E.Asadi, Gh. H.Darvish, F.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    231.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The osmotic dehydration causes water removing from food and also a soluble solid uptake into thefoodstuffs. However, large penetration of solute into the food becomes a major problem in osmoticdehydration.Pre-coating the food to be dehydrated with an artificial, edible barrier was also explored as a wayto efficiently hinder solute penetration. In this study the effect of edible coating (CMC),concentration of sucrose solution (50 and 60%), temperature (35, 45 ºC) of Thomson orange, as amodel fruit were studied on the factors affected of mass Transfer phenomena during osmoticdehydration. The results showed that the soluble solid gain(SG) , water loss(WL) and productivityratio(WL/SG) rise with increase of temperature and solute concentration. Coating has affectedsignificantly on the productivity ratio
    کلید واژگان
    Osmotic Dehydration
    Edible coating
    Solid Gain
    Water Loss

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2011-09-01
    1390-06-10
    سازمان پدید آورنده
    nadarad
    nadarad
    nadarad
    naarad
    nadarad

    URI
    http://ijasr.srbiau.ac.ir/article_1065.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/45024

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب