• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Agricultural Science and Research
    • Volume 2, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Agricultural Science and Research
    • Volume 2, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Physicochemical Changes of Impacted Tomatoes with Pendulum Mechanical Forces

    (ندگان)پدیدآور
    Jahanfar, Sh.Fatemian, H.Hosseini, E.Asadi, GH.Darvish, F.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    228.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Tomato is one of the sensitive fruits to mechanical impacts and physical tensions. The mostmechanical damages arise from handling which results in reducing tomato quality. in this study,impact energy effect has been studied in 3 different levels 0, 0.14 and 0.25 J by a pendulum impactapparatus, on changes of physicochemical properties of tomato, hybrid variety Shiva F1, includingripening factor, wet content physical properties such as texture resistance versus shearing force ,color and shelf life during a period of shelf life for 20 days in Temperature 11±1°C and relativehumidity 94±2 percent. It is found that when mechanical energy increase, like something resultsfrom increasing shelf life, texture resistance decrease versus shearing force. However increasingimpact energy not only reduces firmness texture and wet content in production but alsoincreasing ripening factor and its color during storing time. Results show the least shelf life andmost unsuitable changes in 0.25 J samples.
    کلید واژگان
    tomato
    Impact
    Mechanical injury
    storage

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2011-06-01
    1390-03-11
    سازمان پدید آورنده
    nadarad
    nadarad
    nadarad
    nadarad
    nadarad

    URI
    http://ijasr.srbiau.ac.ir/article_1062.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/45021

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب