خون تهیه شده جهت انتقال به گاو در مقایسه با معیارهای استاندارد
(ندگان)پدیدآور
رامین, دکتر علیقلیمرتاض, دکتر اسماعیلحریقی, دکتر ناصرنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
یکصد و سی و سه واحد(هر واحد 450 میلی لیتر) خون گاو در کشتارگاه ارومیه تهیه و دقیقاً به مدت 46 روز در دمای c°4 نگهداری گردیدند. در طول این مدت آزمایشات هماتولوژیک(هماتوکریت،هموگلوبین معمولی،هموگلوبین آزاد گلبولهای قرمز و سفید) ،بیوشیمیایی(سدیم،پتاسیم،کلسیم،اوره،PHخون،پروتئین تام و گلوکز) و آنزیمی (LDH,AST) به فواصل 7 روز لغایت تا 46 روز در نمونه ها انجام گردید. همچنین تمامی نمونه ها در روزهای اول و دهم کشت شدند و از نظر آزمایشات سرولوژیکی(کارت تست) بررسی گردیدند. کشت نمونه ها(به غیر از 4 مورد مثبت) و همچنین آزمایشات سرولوژیکی (بروسلوز) همگی منفی بودند. مقایسه میانگین یافته های خون با روز صفر نشان میدهد که تغییرات هماتوکریت،گلبولهای قرمز و سفید تا روز 40 معنی دار نبودند،در صورتی که هموگلوبین معمولی ، هموگلوبین آزاد،PHخون،سدیم،پتاسیم،کلسیم،اوره،AST،LDH ، پروتئین تام و گلوکز اختلاف معنی داری (05/0P
کلید واژگان
استانداردانتقال خون
ذخیره خون
گاو
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2000-10-221379-08-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




