جایگزینی آرد ضایعات کشتارگاهی طیور به جای آرد ماهی در جیره غذایی مرحله پرواری ماهی قزل آلای رنگین کمان در آب لب شور
(ندگان)پدیدآور
بهابادی, دکتر محمود نفیسیمحمودزاده, دکتر همایونسلطانی, دکتر مهدیاحمدی, دکتر محمدرضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور مطالعه ارزش غذایی آرد ضایعات کشتارگاهی طیور در رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان و جایگزینی آن با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلا، ماهیان پرورشی با میانگین وزن 22/0-20/92 گرم به مدت 90 روز با استفاده از جیره غذایی حاوی آرد ضایعات کشتارگاهی طیور تغذیه شدند . این ماده غذایی از سطح صفر تا 50 درصد آرد ماهی مصرفی درجیره غذایی قزل آلا در 3 تیمار غذایی مورد استفاده قرار گرفت . سطح انرژی در هر سه تیمار غذایی یکسان انتخاب شد ولی میزان پروتئین تیمارها ( حداقل و حداکثر ) 37/2 درصد و میزان چربی تیمارها ( حداقل و حداکثر ) 74/0 درصد با یکدیگر اختلاف داشت. هر تیمار شامل سه تکرار و غذای مصرفی روزانه بر اساس 2 درصد وزن توده زنده ( Biomass) هر حوضچه سه مرتبه در روز به مصرف ماهیان پرورشی رسید. توده زنده حوضچه ها هر 15 روز یکبار طی عملیات زیست سنجی محاسبه و شاخصهای رشد از قبیل افزایش وزن ، ضریب تبدیل غذایی ضریب کارآیی پروتئین ، ضریب رشد ویژه و ارزش تولیدات پروتئینی تعیین گردیدند. نتایج حاصله نشان داد که آرد ضایعات کشتارگاهی طیور می تواند بدون نیاز به غنی سازی با اسیدهای آمینه و بدون اینکه تأثیر زیان آوری بر رشد قزل آلا داشته باشد و به منظور کاهش هزینه های ناشی از مصرف آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلا تا سطح 50 درصد آرد ماهی مصرفی جایگزین شود.
کلید واژگان
آب لب شورآرد ضایعات کشتارگاهی طیور
آرد ماهی
قزل آلای رنگین کمان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2001-07-231380-05-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




