• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 53, 3,4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 53, 3,4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مدل سازی تأثیرات مجموعه فاکتورهای حرارت ، PH، سوربات پتاسیم ، نمک و زمان نگهداری در احتمال رشد سالمونلا تایفی موریوم در سیستم برات

    (ندگان)پدیدآور
    رضویلر, دکتر ودودآخوندزاده, دکتر افشین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    473.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تأثیرات PH ( 5، 75/5 ، 5/6 و 4/7 ) ، سوربات پتاسیم ( صف ، 15/0 ، 30/0 درصد ) ، نمک طعام ( 5/0 ، 5/1 ، 3 درصد) ، حرارت ( 15، 25 و 3 درجه سانتیگراد ) ، زمان ( تا 43 روز) و میزان اینوکولوم ( تا 105 ) روی لگاریتم احتمال درصد رشد یک سلول ( LP%) از سلولهای اینوکوله شده سالمونلا درمحیط آبگوشت ( Brain heart infusion broth ) با طرح ریزی فاکتوریل مورد مطالعه قرار گرفت . در شرایط مجموعه فاکتورهای صفر درصد سوربات پتاسیم ، نمک برابر و یا کمتر از 3 درصد ، حرارت برابر و یا بالاتر از 15 درجه سانتیگراد و PH برابر و یا بالاتر از 5 ، رشد اورگانیسم تحت تأثیر قرار نگرفته و حتی 1 تا 7 سلول سالمونلا توانست رشد نماید ( 2 تا 9/1 = LP%) . وقتی که به مجموعه فوق مقدار 15/0 درصد سوربات پتاسیم اضافه گردید، مقادیر PH برابر و یا بالاتر از 5/6 تأثیری در رشداورگانیسم نداشت ولی با کاهش مقدار PH به 75/5 ، تنها در شرایط حرارتی برابر با کمتر از 25 درجه رشد اورگانیسم متوقف گردید (51/1- تا51 /4- = LP%) . با کاهش PH به رقم 5 در مجموعه فاکتورهای فوق ، در شرایط حرارتی برابر یا بالاتر از 15 درجه و سوربات 15/0 درصد رشد تمام سلولهای اینوکوله شده در طول 43 روز نگهداری متوقف گردید ( 51/4- = LP%) . با افزایش مقدار سوربات پتاسیم به 3/0 درصد ، در شرایط PH برابر یا بالاتر از 5/6 و حرارت برابر بالاتر از 15 درجه ، رشد اورگانیسم تحت تأثیر قرار نگرفت بجز در شرایط حرارتی 15 درجه و نمک 3 درصد که رشد اورگانیسم به شدت کاهش پیدا نمود ( 51/3- = LP%) . در حالیکه با کاهش PH به رقم 75/5 وحرارت برابر51/1- یا بالاتر از 15 درجه ، دامنه رشد اورگانیسم به LP% برابر با 51/1- تا 51/4- کاهش پیدا نمود . در PH برابر با 5 و حرارت برابر یا بالاتر از 15 درجه و غلظت نمک برابر یا کمتر از 3 درصد نمک و 3/0 درصد سوربات پتاسیم ، رشد اورگانیسم در سول 43 روز به کلی متوقف گردید . به طور کلی مقدار LP% سالمونلا به طور معنی داری ( 003/0
    کلید واژگان
    حرارت
    سالمونلا
    سوربات
    میکروب شناسی پیشگو
    نمک

    شماره نشریه
    34
    تاریخ نشر
    1999-01-21
    1377-11-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://jvr.ut.ac.ir/article_16363.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/449050

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب