بررسی اثر بیهوشی کنندگی گل میخک در ماهی و تعیین LC50 آن
(ندگان)پدیدآور
اخلاقی, دکتر مصطفیبروجردی, دکتر محمود میرابنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش نیاز کارگاههای تکثیر و پرورش ماهی به استفاده از بیهوش کننده ها مطالعه تأثیر بیهوش کننده های جدید را به منظور جایگزینی مناسبتر طلب می کند . گل میخک با تأثیر بیهوش کنندگی خوب برای ماهی می تواند یکی از آنها باشد . به همین دلیل دراین تحقیق تأثیر بیهوش کنندگی و تعیین LC50 گل گیاه میخک بر روی ماهی قزل آلای رنگین کمان مطالعه گردید . بدین منظور غلظتهای مختلفی (450،400،350،250،200،150،100،50 و 500 پی پی ام ) از گل گیاه میخک پودر شده در آب تهیه گردید . ماهیهای قزل آلای رنگین کمان در گروههای وزنی 150،10،1 و 300 گرم به طور مجزا در محلولهای فوق قرار داده شدند . نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش وزن ماهیها نیاز به مقدار پودر گل گیاه میخک جهت ایجاد بیهوشی افزایش یافته و LC50 گل گیاه میخک نیز برای ماهیها افزایش می یابد . بر اساس این مطالعه مقدار LC50 برای ماهیها 150،10،1 و 300 گرمی به ترتیب 311،255،168 و 344 پی پی ام به دست آمد .
کلید واژگان
بیهوشیماهی
میخک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
1999-07-231378-05-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




