اثرات بیولوژیکی و مکانیزم ایجاد مسمومیت توسط دو اسید آمینه غیر پروتئینی ایندوسپیکین و کاناوانین
(ندگان)پدیدآور
عرب, دکتر حسینعلیاپاس, دکتر مایکلنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
دراین مطالعه اثرات دو اسید آمینه سمی غیر پروتئینی ایندوسپیکین و کاناوائین بر روی رادیکال سوپراکساید در ماکروفاژ استخراج شده از حفره صفاقی موش صحرائی مورد آزمایش قرار گرفت . نتایج این آزمایش نشان داد که هر دو ماده قادر به افزایش میزان سوپراکساید در ماکروفاژهای کشت شده می باشند . تولید سوراکساید در ماکروفاژها توسط فوربول مایریستیک استات القاء گردید . میزان تولید سوپراکساید از طریق سیتوکروم C و به وسیله اسپکتروفوتومتر در حضور و یا عدم حضور آنزیم زائل کننده سوپراکساید (Superoxide dismutase) اندازه گیری گردید . این مطالعه نشان داد که افزایش میان سوپراکساید به علت کاهش ساخت نیتریک اکساید در ماکروفاژ ها بوده است که تو سط دو اسید آمینه ایندوسپیکین و کاناوانین انجام پذیرفته است . بنابراین می توان نتیجه گرفت که این دو اسید آمینه سمی غیر پروتئینی به علت مشابه ( آنالوگ ) بودن با آرژینین مانع از سنتز نیتریک اکساید از آرژینین شده اند و مسمومیت ناشی از این دو اسید آمینه ممکن است بر اثر افزایش رادیکال سوپراکساید باشد که در پی توقف ساخت نیتریک اکساید حاصل می گردد.
کلید واژگان
اسید آمینه غیر پروتئینیایندوسپیکین
سوپراکساید
کاناوانین
نیتریک اکساید
شماره نشریه
2تاریخ نشر
1999-07-231378-05-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




