• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 70, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 70, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ماکروسکوپی و میکروسکوپی سارکوسیستوزیس در نشخوارکنندگان کشتارگاه شهریار در سال 91-92

    (ندگان)پدیدآور
    علی بیگی, زهرهرهبری, صادقحقوقی راد, ناصرنیسی, سهیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.191 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: آلودگی به سارکوسیستیس یکی از شایع ترین عفونت‌های تک یاخته ای مشترک بین انسان و دام می‌باشد که توسط گونه‌های مختلف سارکوسیستیس ایجاد می‌شود. هدف: با توجه به اهمیت بهداشتی این انگل، در این مطالعه میزان آلودگی به کیست‌های ماکروسکوپی و میکروسکوپی سارکوسیستیس در گاو و گوسفند ذبح شده در کشتارگاه شهریار مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه 138 لاشه گاو و 138 لاشه گوسفند بطور تصادفی انتخاب شده و نمونه‌هایی از مری، دیافراگم، قلب، زبان، عضله جوشی و بین دنده ای آنها تهیه و به منظور یافتن کیست‌های ماکروسکوپی و میکروسکوپی، لاشه و نمونه‌های تهیه شده به دو روش مشاهده مستقیم (ماکروسکوپی) و گسترش فشاری(Dab smear)  مورد بررسی قرار گرفتند. اساس تشخیص کیست‌های میکروسکوپی، تهیه گسترش فشاری از نمونه‌ها و سپس رنگ آمیزی آنها با گیمسا و مشاهده میکروسکوپی برادی زوآیت‌های انگل بوده است. نتایج: با بررسی لاشه و نمونه‌ها هیچ گونه کیست ماکروسکوپی مشاهده نگردید. در روش گسترش فشاری 48/93% از گاوها و 95/86 % از گوسفندان مورد بررسی ، از نظر وجود کیست‌های میکروسکوپی مثبت تشخیص داده شدند. همچنین اختلاف آماری معنی‌داری بین میزان آلودگی در عضلات مختلف، مشاهده گردید (0.05نتایج: برطبق نتایج حاصل قلب و مری، بیشترین و زبان، کمترین میزان آلودگی را دارا بودند. در گاو و گوسفند آلودگی در جنس نر بیشتر از ماده مشاهده شد. در گاو آلودگی با سن اختلاف معنی‌داری نداشت ولی در گوسفند آلودگی در سن زیر یکسال بیشتر از سایر سنین بود. نتیجه‌گیری‌نهایی:  با توجه به آلودگی بالای گوشت‌های مورد بررسی به تک یاخته سارکوسیستیس و با توجه به اهمیت بهداشتی این انگل، توصیه می‌شود از مصرف گوشت‌های گاو و گوسفند بصورت نیم پز و کبابی اجتناب گردد و همچنین اقدامات پیشگیرانه در کشتارگاه از قبیل: بررسی‌های دقیق تر لاشه‌ها و حذف موضعی یا کلی لاشه‌ها در کشتارگاه ، انجام شود.
    کلید واژگان
    گاو
    گسترش فشاری
    سارکوسیستیس
    گوسفند

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-12-22
    1394-10-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، تهران- ایران
    گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، تهران- ایران
    گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، تهران- ایران
    دانش آموخته انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، تهران- ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2016.56465
    https://jvr.ut.ac.ir/article_56465.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448677

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب