اثر مصرف مخمر بر فرانسجههای تخمیر، جمعیت میکروبی شکمبه و عملکرد گوسالههای پرواری
(ندگان)پدیدآور
رضائیان, محمدمیرهادی, سیداحمدمرادی, محمدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی آثار مصرف مخمر ساکارومیسس سرویسیه ( سویه47 S.C) همراه با جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف کنسانتره بر فراسنجههای تخمیر، جمعیت میکروبی شکمبه و عملکرد گوساله های پرواری از 36 راس گوساله در هلشتاین با میانگین وزن اولیه (54/5،)9/175 کیلوگرم در قالب طرح فاکتوریل 3*2 استفاده شد. دامهای مورد مطالعه به شش گروه مساوی تقسیم و هر گروه با یکی از جیرههای غذایی حاوی 60 ، 70 و 80 درصد کنسانتره بدون مخمر و یا با مخمر (5/2 گرم مخمر به ازای هر 100 کیلوگرم وزن زنده) تغذیه شدند. افزایش وزن و سرعت رشد گوسالهها طی 150 روز دوره آزمایش ، ثبت و در پایان دوره پرواربندی در زمانهای صفر ، 3 و6 ساعت بعد از مصرف خوراک صبحگاهی با استفاده از لوله مری از محتویات شکمبه آنها نمونه برداری شد. فراسنجه های تخمیر نمونهها شامل اسیدیته،اسیدهای چرب فرار،ازت آمونیاکی و جمعیت میکروبی مایع شکمبه ، تعداد کل باکتریها، باکتریهای سلولولایتیک، باکتریهای مصرف کننده لاکتات و کل تک یاخته ها اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل آماری دادههای حاصله با استفاده از طرح کاملا تصادفی برای فراسنجههای تخمیر، جمعیت میکروبی و در مورد عملکرد پروار پس از تصحیح وزن اولیه دامها با تجزیه کوواریانس انجام شد. مصرف مخمر سبب افزایش اسیدیته مایع شکمبه در حیوانات تغذیه شده با 80 درصد کنسانتره شد (05/0p
کلید واژگان
تخمیر شکمبهایتک یاخته
ساکارومیسس سرویسیه
گوسالههای پرواری
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2007-12-221386-10-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات علوم دامیکشورموسسه تحقیقات علوم دامیکشور
گروه علوم دامیدانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




