تأثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم بر میزان بقاء لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس )5(La در شرایط مشابه مایع معدی–رودهای
(ندگان)پدیدآور
پورجعفر, هادیهمایونیراد, عزیزنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از شیوههای نوین در زمینه افزایش ماندگاری پروبیوتیکها در داخل فرآوردههای غذایی پروبیوتیکی و در حین گذر از جهاز گوارشی، به منظور انتقال ایمن آنها به روده بزرگ، ریزپوشانی (میکرواینکپسولاسیون) سلولهای پروبیوتیکی میباشد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم بر میزان بقاء لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس )5(La در شرایط مشابه مایع معدی–روده ای انجام پذیرفت. بقاپذیری باکتری مورد نظر در محلول نمک صفراوی 6/0 درصد و همچنین شرایط مشابه مایع معدی )55/1pH= (و به دنبال آن گرمخانهگذاری در شرایط مشابه مایع رودهای (25/8pH=( با و بدون نمک صفراوی 6/0 درصد مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه جهت انجام فرآیند ریزپوشانی باکتری از روش اکستروژن استفاده شد. دادهها با استفاده از آزمون t-test مستقل مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که میزان بقاء سلولهای ریزپوشانی شده در شرایط اسیدی مشابه مایع معدی و همچنین شرایط مایع رودهای با و بدون نمک صفراوی 6/0 درصد بطور معنیداری بیشتر از سلولهای آزاد است (05/0p
کلید واژگان
آلژینات کلسیمریزپوشانی
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
مایع معدی – رودهای
نشاسته مقاوم
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-12-221390-10-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه بهداشت مواد غذاییگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز
شاپا
2008-25252251-6190




