| dc.contributor.author | سالار آملی, جمیله | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی اصفهانی, طاهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T00:52:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T00:52:29Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T00:52:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T00:52:29Z | |
| dc.date.issued | 2008-12-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-10-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سالار آملی, جمیله, علی اصفهانی, طاهره. (1387). تعیین میزان جیوه تام و تاثیرعامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS). مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 63(4), 331-335. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2525 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6190 | |
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_23896.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448577 | |
| dc.description.abstract | بنا به مطالعاتی که اخیرا در خصوص غلظت مقادیر بالقوه خطرناک جیوه، آلاینده ای با وقوع جهانی و شدیداً سمی، در ماهیان دریایی و بخصوص ماهی تن انجام شده است، این تحقیق به منظور اندازهگیری مقدار جیوه تام در کنسروهای ماهی تن که پر مصرفترین فرآورده دریایی مورد مصرف مردم میباشد، انجام شده است. به این منظور تعداد 30 کنسرو ماهی تن مربوط به کارخانجات مختلف به طور تصادفی از فروشگاههای سطح شهر جمع آوری شد. مقادیر جیوه تام همه نمونهها با دستگاه هیدریدژنریشن جذب اتمی اندازهگیری شد. همچنین جهت بهینه سازی استخراج و اندازهگیری جیوه در نمونههای بیولوژیک، اثرات میزان 2SnCl و وزن نمونه بر میزان جذب جیوه نیز بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری با آزمون t با استفاده از نرم افزار 10Spss انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصله، نمونههای کارخانجات مختلف دارای غلظتهای متفاوت جیوه بود که مقدار میانگین آنها برابر ppb35/63 ± 65/146 بدست آمد. همچنین بررسی اثر غلظت 2SnCl و وزن نمونه بر میزان جذب جیوه نشان داد که غلظتهای مختلف 2SnCl مورد استفاده، تاثیری بر میزان جذب نداشته ولی وزن نمونه بر میزان جذب و غلظت بدست آمده موثر میباشد. در مجموع میتوان نتیجه گرفت که میزان غلظت جیوه در کنسروهای ماهی تن مورد آزمایش کمتر از حداکثر میزان باقیمانده مجاز (MRL) است به دلیل اثرات تراتوژینسیته جیوه، قویاً توصیه میشود که یک تست غربالگری در محصولات تن ماهی داخلی یا محصولاتی که صادر میشود، انجام شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 215 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US |
| dc.subject | جیوه | fa_IR |
| dc.subject | کنسرو تن ماهی | fa_IR |
| dc.subject | هیدریدژنریشن جذب اتمی | fa_IR |
| dc.title | تعیین میزان جیوه تام و تاثیرعامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | بخش سمشناسی گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش سمشناسی گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 63 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 331 | |
| dc.citation.epage | 335 | |