نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسالار آملی, جمیلهfa_IR
dc.contributor.authorعلی اصفهانی, طاهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T00:52:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T00:52:29Z
dc.date.available1399-08-01T00:52:29Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T00:52:29Z
dc.date.issued2008-12-21en_US
dc.date.issued1387-10-01fa_IR
dc.identifier.citationسالار آملی, جمیله, علی اصفهانی, طاهره. (1387). تعیین میزان جیوه تام و تاثیرعامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS). مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 63(4), 331-335.fa_IR
dc.identifier.issn2008-2525
dc.identifier.issn2251-6190
dc.identifier.urihttps://jvr.ut.ac.ir/article_23896.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448577
dc.description.abstractبنا به مطالعاتی که اخیرا در خصوص غلظت مقادیر بالقوه خطرناک جیوه، آلاینده ای با وقوع جهانی و شدیداً سمی، در ماهیان دریایی و بخصوص ماهی تن انجام شده است، این تحقیق به منظور اندازه‌گیری مقدار جیوه تام در کنسروهای ماهی تن که پر مصرف‌ترین فرآورده دریایی مورد مصرف مردم می‌باشد، انجام شده است. به این منظور تعداد 30 کنسرو ماهی تن مربوط به کارخانجات مختلف به طور تصادفی از فروشگاه‌های سطح شهر جمع آوری شد. مقادیر جیوه تام همه نمونه‌ها با دستگاه هیدریدژنریشن جذب اتمی اندازه‌گیری شد. همچنین جهت بهینه سازی استخراج و اندازه‌گیری جیوه در نمونه‌های بیولوژیک، اثرات میزان ‌2SnCl و وزن نمونه بر میزان جذب جیوه نیز بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری با آزمون t با استفاده از نرم افزار ‌10Spss انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصله، نمونه‌های کارخانجات مختلف دارای غلظت‌های متفاوت جیوه بود که مقدار میانگین آنها برابر ‌ ppb35/63 ± 65/146 بدست آمد. همچنین بررسی اثر غلظت ‌2SnCl و وزن نمونه بر میزان جذب جیوه نشان داد که غلظت‌های مختلف ‌2SnCl مورد استفاده، تاثیری بر میزان جذب نداشته ولی وزن نمونه بر میزان جذب و غلظت بدست آمده موثر می‌باشد. در مجموع می‌توان نتیجه گرفت که میزان غلظت جیوه در کنسروهای ماهی تن مورد آزمایش کمتر از حداکثر میزان باقیمانده مجاز ‌(MRL)‌ است به دلیل اثرات تراتوژینسیته جیوه، قویاً توصیه می‌شود که یک تست غربالگری در محصولات تن ماهی داخلی یا محصولاتی که صادر می‌شود، انجام شود.fa_IR
dc.format.extent215
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانen_US
dc.relation.ispartofمجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Researchen_US
dc.subjectجیوهfa_IR
dc.subjectکنسرو تن ماهیfa_IR
dc.subjectهیدریدژنریشن جذب اتمیfa_IR
dc.titleتعیین میزان جیوه تام و تاثیرعامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.department‌بخش سم‌شناسی گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.department‌بخش سم‌شناسی گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume63
dc.citation.issue4
dc.citation.spage331
dc.citation.epage335


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد