مطالعه نقش حفاظتی دانکهای دوپوشینهای آلژینات کلسیم-کیتوزان- نانوذرات اودوراژیت S100 حاصل از ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان فلور غالب روده انسان و حیوانات
(ندگان)پدیدآور
پورجعفر, هادینوری, نگینگندمی نصرآبادی, حسنآخوندزاده بستی, افشیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: پروبیوتیکها دارای اثرات سودمند زیادی میباشند و توانایی زندهمانی پایین آنها در شرایط دشوار اسیدی صفراوی دستگاهگوارش و شرایط محصولات غذایی، محققین را همیشه به پیدا کردن راههای حل این مشکل تشویق کرده است. ریزپوشانی به عنوان یک روش کارا اثر قابل توجهی در این زمینه داشته است. هدف: این مطالعه با هدف بررسی نقش حفاظتی دانکهای دوپوشینهای آلژینات کلسیم-کیتوزان- نانوذرات اودوراژیت S100 حاصل از ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بعنوان فلور غالب روده انسان و حیوانات انجام گرفت. روش کار: پس از فعالسازی باکتری استارتر ل. اسیدوفیلوس در محیط MRS broth، برای خالصسازی باکتری از سانتریفیوژ (سرعتrpm5000 به مدت min10) استفاده شد. ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک به روش اکستروژن انجام گرفت. بررسی استحکام دانکها در طول h 12 و بررسی میزان زندهمانی باکتریها در طول min 120 در درون اسیدهیدروکلریک، بافرفسفات و محلول پودر دایجستیو در دو حالت با و بدون تنش مکانیکی انجام گرفت. جهت کشت از محیط MRS-Salicin-agar و روش کشت سطحی و گرمخانهگذاری در دمای oC37 به مدت 48 ساعت استفاده شد. دادهها بوسیله آزمون t-test مستقل مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج: شکل و اندازه دانکها بوسیله میکروسکوپ نوری نشان داده شد. نتایج نشان دادند که میزان زندهمانی باکتریهای ریزپوشانی-شده در شرایط فوق در دو حالت با و بدون تنش مکانیکی بطور معنیداری بیشتر از باکتریهای آزاد میباشد (05/0>p). p). نتیجهگیری نهایی: ریزپوشانی با آلژینات کلسیم-کیتوزان-اودوراژیت S100 نقش مهمی در ارتقای میزان زندهمانی پروبیوتیک ل. اسیدوفیلوس ایفا میکند.
کلید واژگان
اودوراژیتS100آلژینات کلسیم
کیتوزان
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
ریزپوشانی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایرانگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران
شاپا
2008-25252251-6190




