بررسی گونههای ویبریو در میگوهای پرورشی (Paeneus indicus) و دریایی (Paeneus semisulcatus) صید شده در استان بوشهر
(ندگان)پدیدآور
آخوندزادهبستی, افشینابراهیم زاده موسوی, حسینعلیمیثاقی, علیسلطانی, مهدیاسماعیلی, حسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه گونههای ویبریو در مراحل مختلف پرورش (پرورش لارو و پرورش میگو) و عرضه در بازار میگو پرورشی (Paeneus indicus)، آب ورسوبات محل پرورش آن و در میگوی دریایی (Paeneus semisulcatus) عرضه شده در بازار فروش در استان بوشهر ، بر طبق روش استاندارد جستجوی گونههای ویبریو در مواد غذایی ارایه شده توسط انجمن بهداشت عمومی آمریکا، مورد آزمایش قرار گرفتند . گونههای ویبریو شناسایی شده، ویبریو آلجینولیتیکوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس (کاناگاوا مثبت) و ویبریو فلوویالیس بودند. نتایج بدست آمده و جداسازی هرچند اندک سویه ویبریو پاراهمولیتیکوس کاناگاوا مثبت از اکوسیستم آب محل پرورش میگو در این بررسی، احتمال خطر انسانی حاصل از مصرف فرآوردههای خام، نیمه پخته ویا خوب سرخ نشده میگو را نمایان میسازد . بنابراین توجه به رعایت اصول بهداشتی بعد از صید یعنی شتسشو میگو با آب شیرین حاوی ppm7-2 کلر، منجمد کردن محصول در 40– درجه سانتیگراد و پخت کافی محصول مهم میباشد.
کلید واژگان
استان بوشهرگونههای ویبریو
میگو پرورشی و دریایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2007-09-231386-07-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانگروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




