| dc.contributor.author | امامی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | گنج خانلو, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | زالی, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبری افجانی, امیر | fa_IR |
| dc.contributor.author | امینی, منوچهر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T00:49:48Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T00:49:49Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T00:49:48Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T00:49:49Z | |
| dc.date.issued | 2014-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-06-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-03-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امامی, علی, گنج خانلو, مهدی, زالی, ابوالفضل, اکبری افجانی, امیر, امینی, منوچهر. (1393). اثر مکمل کروم متیونین بر شاخصههای هماتولوژی و پارامترهای کیفی گوشت بزغاله. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 69(3), 291-299. doi: 10.22059/jvr.2014.51740 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2525 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6190 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2014.51740 | |
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_51740.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448475 | |
| dc.description.abstract | تحقیقات گذشته نشان داده که عنصرکروم برای رشد و سنتز پروتئین ضروری است. هدف: بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل کروم متیونین بر عملکرد تولید، کیفیت گوشت و شاخصههای هماتولوژی بزغاله. روش کار: 32 رأCس بزغاله نر نژاد مهابادی4 تا 5 ماهه و با میانگین وزن اولیه kg 2±22، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار(سطوح مختلف مکمل کرومیم متیونین) مورد استفاده قرار گرفتند. بزغالهها با 4 سطح مکمل کروم شامل: صفر (تیمار شاهد)، ((ugCr/kgDM 500، 1000 و 1500 از مکمل کروم کلیت شده با متیونین به صورت انفرادی و به مدت 100 روز تغذیه شدند. بزغالهها هر 21 روز وزن کشی شده و در روز 75 آزمایش به منظور تعیین پارامترهای هماتولوژی خون گیری به عمل آمد. در انتهای آزمایش بزغالهها کشتار و خصوصیات کیفی گوشت عضله راسته با اندازه گیری رنگ، نیروی برش، ترکیب شیمیایی، نگهداری آب و pH مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میانگین ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه تحت تأثیر مکمل کروم قرار نگرفت(05/0>p)، در حالی که سطح ((ug/kgDM1500 کروم بـاعـث بهبود ضریب تبدیل شد(05/0<p.) مکمل کروم باعث افزایش تعداد گلبولهای سفید خون شد(05/0<p)، اما اثری بر دیگر پارامترهای همـاتـولـوژی خـون نـداشـت (05/0>p.) مکمل کروم تأثیر معنیداری بر محتوی خاکستر، رطوبت، چربی، اُفت حاصل از پخت، تولید شیرابه و همچنینpH عضله راسته نداشت (05/0>p.) اگرچه مکمل کروم باعث افزایش شاخصهای رنگ و محتوی پروتئین عضله راسته شد (05/0<p.) میزان نیروی برش عضله راسته به طور نسبی تحت تأثیرمکمل کروم کاهش یافت (1/0p<.) نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان میدهد که استفاده از مکمل کروم متیونین در جیره غذایی بزغاله میتواند باعث بهبود عملکرد، کیفیت گوشت و افزایش تعداد گلبولهای سفید خون شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 244 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2014.51740 | |
| dc.subject | کروم متیونین | fa_IR |
| dc.subject | ضریب تبدیل غذایی | fa_IR |
| dc.subject | هماتولوژی | fa_IR |
| dc.subject | بزغاله مهابادی | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت گوشت | fa_IR |
| dc.title | اثر مکمل کروم متیونین بر شاخصههای هماتولوژی و پارامترهای کیفی گوشت بزغاله | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، بیرجند–ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج–ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج–ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان–ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران،تهران–ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 69 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 291 | |
| dc.citation.epage | 299 | |