نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامامی, علیfa_IR
dc.contributor.authorگنج خانلو, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorزالی, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorاکبری افجانی, امیرfa_IR
dc.contributor.authorامینی, منوچهرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T00:49:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T00:49:49Z
dc.date.available1399-08-01T00:49:48Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T00:49:49Z
dc.date.issued2014-09-23en_US
dc.date.issued1393-07-01fa_IR
dc.date.submitted2014-06-06en_US
dc.date.submitted1393-03-16fa_IR
dc.identifier.citationامامی, علی, گنج خانلو, مهدی, زالی, ابوالفضل, اکبری افجانی, امیر, امینی, منوچهر. (1393). اثر مکمل کروم متیونین بر شاخصه‌های هماتولوژی و پارامترهای کیفی گوشت بزغاله. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 69(3), 291-299. doi: 10.22059/jvr.2014.51740fa_IR
dc.identifier.issn2008-2525
dc.identifier.issn2251-6190
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jvr.2014.51740
dc.identifier.urihttps://jvr.ut.ac.ir/article_51740.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448475
dc.description.abstract‌‌تحقیقات گذشته نشان داده که عنصرکروم برای رشد و سنتز پروتئین ضروری است. هدف: بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل کروم متیونین بر عملکرد تولید، کیفیت گوشت و شاخصه‌های هماتولوژی بزغاله. روش کار: 32 رأCس بزغاله نر نژاد مهابادی4 تا 5 ماهه و با میانگین وزن اولیه ‌kg‌ 2±22، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار(سطوح مختلف مکمل کرومیم متیونین) مورد استفاده قرار گرفتند. بزغاله‌ها با 4 سطح مکمل کروم شامل: صفر (تیمار شاهد)، (‌(ugCr/kgDM 500، 1000 و 1500 از مکمل کروم کلیت شده با متیونین به صورت انفرادی و به مدت 100 روز تغذیه شدند. بزغاله‌ها هر 21 روز وزن کشی شده و در روز 75 آزمایش به منظور تعیین پارامترهای هماتولوژی خون گیری به عمل آمد. در انتهای آزمایش بزغاله‌ها کشتار و خصوصیات کیفی گوشت عضله راسته با اندازه گیری رنگ، نیروی برش، ترکیب شیمیایی، نگهداری آب و ‌pH‌ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میانگین ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه تحت تأثیر مکمل کروم قرار نگرفت(05/0>‌p‌)، در حالی که  سطح (‌(ug/kgDM‌1500 کروم بـاعـث بهبود ضریب تبدیل شد(05/0<‌‌p‌.) مکمل کروم باعث افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون شد(05/0<‌p‌)، اما اثری بر دیگر پارامترهای همـاتـولـوژی خـون نـداشـت (05/0>‌p‌.) مکمل کروم تأثیر معنی‌داری بر محتوی خاکستر، رطوبت، چربی، اُفت حاصل از پخت، تولید شیرابه و همچنین‌pH‌ عضله راسته نداشت (05/0>‌p‌.) اگرچه مکمل کروم باعث افزایش شاخص‌های رنگ و محتوی پروتئین عضله راسته شد (05/0<‌p‌.) میزان نیروی برش عضله راسته به طور نسبی تحت تأثیرمکمل کروم کاهش یافت (1/0p<‌.) ‌ نتیجه گیری نهایی:‌ ‌نتایج نشان می‌دهد که استفاده از مکمل کروم متیونین در جیره غذایی بزغاله می‌تواند باعث بهبود عملکرد، کیفیت گوشت و افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون شود. ‌fa_IR
dc.format.extent244
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانen_US
dc.relation.ispartofمجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jvr.2014.51740
dc.subjectکروم متیونینfa_IR
dc.subjectضریب تبدیل غذاییfa_IR
dc.subjectهماتولوژیfa_IR
dc.subjectبزغاله‌ مهابادیfa_IR
dc.subjectکیفیت گوشتfa_IR
dc.titleاثر مکمل کروم متیونین بر شاخصه‌های هماتولوژی و پارامترهای کیفی گوشت بزغالهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، بیرجند–ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج–ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج–ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان–ایران ‌ ‌fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران،‌تهران–ایرانfa_IR
dc.citation.volume69
dc.citation.issue3
dc.citation.spage291
dc.citation.epage299


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد