• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 72, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 72, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده

    (ندگان)پدیدآور
    موذنی, مصطفیرسولی, آریانوری, محمدقربانپور, مسعودمصوری, نادر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.118 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: یکی از روش‌های کاهش یا حذف باکتری‌های بیماریز‌ای آغوز‌‌، استفاده از روش گرمادهی است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر گرمادهی آغوز گاو بر انتقال ایمنی غیر فعال در گوساله‌های نوزاد انجام پذیرفت. روش کار: ابتدا با جمع آوری L 96 آغوز دوشش اول از گاوهای هولشتاین چند شکم‌زا، یک بانک آغوز همگن تهیه شد، سپس 24 رأس گوساله نوزاد قبل از دریافت آغوز در 4 گروه درمانی مورد مطالعه قرارگرفتند. به گروه اول آغوز خام (6رأس)، به گروه دوم آغوز گرمادهی شده در دمای ºC‌60 به مدت‌ min‌30 (6رأس)، به گروه سوم آغوز گرمادهی شده در دمای ºC‌60 به مدتmin ‌60 (6رأس) و به گروه چهارم آغوز گرمادهی شده در دمای ºC‌60 به مدت min 90 (6 رأس) خورانده شد. گوساله‌ها در نوبت اول L 2 و در نوبت دوم نیز L 2 آغوز را به ترتیب 2 و 12 ساعت بعد از تولد به وسیله بطری پستانک‌دار دریافت نمودند. به منظور شمارش باکتریایی تام و تعیین غلظت IgG آغوز، قبل و بعد از گرمادهی از بانک آغوز نمونه برداری شد. جهت بررسی غلظت سرمی پروتئین تام و IgG در ساعت‌های صفر (قبل از خوردن آغوز)، 6، 24، 48 و 72 (پس از خوردن آغوز) از گوساله‌ها خون‌گیری به عمل آمد. نتایج: غلظت پروتئین تام و IgG سرم در گروه‌های مختلف درمانی اختلاف معنی‌داری با یکدیگر نداشتند، اما توان ظاهری جذب IgG در ساعت 6 در گوساله‌هایی که آغوز گرمادهی شده دریافت نموده بودند در مقایسه با گروهی که آغوز خام دریافت نموده بودند به طور معنی‌داری بیشتر بود. نتیجه‌گیری نهایی: گرمادهی مخزنی آغوز در سطح گاوداری و در دمای ºC‌60 تا  min ‌90 تأثیری بر غلظت سرمی IgG نداشت.
    کلید واژگان
    گرمادهی
    آغوز
    گوساله
    ایمونوگلوبولین
    پروتئین تام

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-06-22
    1396-04-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته بیماریهای داخلی دامهای بزرگ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی کرج، کرج، ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.62623
    https://jvr.ut.ac.ir/article_62623.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448395

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب