اثر اسانس سیر بر رشد باکتری اشرشیاکلی H7:O157 و تولید شیگاتوکسین
(ندگان)پدیدآور
طاهری, مهدیمیثاقی, علیآخوندزاده بستی, افشینمدرسی, محمد حسینگندمی, حسنخسروی, پریوشطالبی, فاضلهحشمتی, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: با ارتقای سطح دانش وآگاهی نسبت به مضرات نگهدارندههای شیمیایی، تمایل به استفاده از نگهدارندههای طبیعی به خصوص اسانسها در مواد غذایی افزایش یافته است. گیاه سیر (.Allium Sativum L) از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضد میکروبی آن بر روی باکتریهای بیماریزای مواد غذایی مانند اشرشیاکلی H7:O157 ضروری به نظر میرسد. دوز عفونتزایی اشرشیاکلی H7:O157 درانسان بسیار کم میباشد و بیماریهای خطرناکی نظیر کولیت هموراژیک، سندرم کم خونی همولیتیک از عوارض ابتلا انسان به این باکتری میباشد. هدف:بررسی اثر غلظتهای تحت بازدارنده اسانس سیر بر رشد باکتری (ATCC 35218) H7:O157 E. coli و تولید شیگاتوکسین2. روش کار: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) اسانس سیر بر روی باکتری H7:O157 E. coli به روش میکرودایلوشن در دمای oC35 تعیین گردید. باکتری H7:O157 E. coli در مجاورت غلظتهای مختلف اسانس سیر در دمای oC35 کشت داده شد و 48 ،24و 72 ساعت پس از کشت باانجام کشت سطحی شمارش باکتری انجام شد و نیز تولید شیگاتوکسین2 بوسیله کیت سنجش شیگاتوکسین (VTEC-RPLA) مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه جهت مقایسه میانگینها استفاده شد. نتایج : MIC و MBC اسانس سیر برای باکتری اشرشیاکلی H7:O157 به ترتیب 02/0 و 04/0% به دست آمد. نتایج کشت در oC35 نشان میدهد که استفاده از غلظت 015/0 % اسانس سیر در طی 72 ساعت سبب2 لوگ کاهش در رشد باکتری نسبت به نمونه کنترل شد که از نظر آماری معنیدار است (05/0≥p). غلظت 005/0 % سبب کاهش تولید شیگاتوکسین2 و غلظتهای 01/0 و 015/0% مانع از تولید شیگاتوکسین2 شد. نتیجه گیری نهایی: به طور کلی چنین نتیجه گیری میشود که استفاده از اسانس سیر بر روی رشد و تولید شیگاتوکسین2 باکتری اشرشیاکلی H7:O157 اثر مهاری دارد.
کلید واژگان
فعالیت ضد میکروبیاشرشیاکلیO157:H7
اسانس سیر
شیگاتوکسین2
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایرانگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران
گروه ژنتیک، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران-ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران
گروه تغذیه، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان، همدان-ایران
شاپا
2008-25252251-6190




