افزودن ویتامین C به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و بررسی شاخصهای رشد، بقاء و ترکیبات لاشه در دو تراکم مختلف پرورش
(ندگان)پدیدآور
فضایی, زینبسجادی, میر مسعودسوری نژاد, ایماناسعدی, رضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: ویتامین C یکی از مواد مغذی مهم در پرورش ماهی به حساب میآید و به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی، در حفاظت سلولها در برابر آسیب اکسایشی و بالا بردن مقاومت در برابر عوامل استرسزای محیطی و عوامل بیماریزا از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف: افزودن سطح بالای ویتامین C به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پروش یافته در تراکم بالا و بررسی شاخصهای رشد، بقاء و ترکیبات لاشه. روش کار: بچه ماهیان قزلآلایرنگینکمان با میانگین وزن اولیه ( g69/0±6/9) در دو تراکم 50 و 100 قطعه در L50 آب با 2 جیره غذایی با پروتئین و چربی یکسان غذادهی شدند. جیرههای غذایی شامل جیره 1 بدون افزودن ویتامین و جیره 2 با افزودن mg/kg1500 ویتامین C بودند. تعداد 900 عدد بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان در 4 تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار به صورت (0)50 T(با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 1)، (0)100 T(با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 1)،)C(50 T(با تراکم 50 و تغذیه شده با جیره 2)، )C(100 T(با تراکم 100 و تغذیه شده با جیره 2) و بطور کاملاً تصادفی در انکوباتورها توزیع شدند. نتایج: پس از 6 هفته غذادهی شاخصهای رشد، ضریبتبدیلغذایی و بقاء در تیمارهای مختلف تفاوت معنیدار نشـان داد (05/0p
کلید واژگان
جیره غذاییشاخصهای رشد
پرورش متراکم
قزلآلایرنگینکمان Oncorhynchus mykiss
ویتامین C
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-03-211394-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس–ایرانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، رشت–ایران
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس–ایران
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،ساری– ایران
شاپا
2008-25252251-6190




