تأثیر تنظیم pH و کلرزنی بر خصوصیات آب و پساب بهمنظور جلوگیری از گرفتگی قطرهچکانها
(ندگان)پدیدآور
عسگری, عظیمهقیصری, مهدیصفریان, فاطمهشیروانی, مهرانسقائیاننژاد, سید حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق، تعیین غلظت کلر باقیماندۀ آزاد در پساب، تحت تأثیر تزریق غلظتهای متفاوت کلر، ۵۰ تا ppm ۳۵۰، در سه سطح pHبرابر 6، 5/6 و 7 و بررسی تأثیر کلرزنی بر pH، هدایت الکتریکی و غلظت مواد جامد محلول در آب شرب و پساب بود. نتایج نشان داد با تغییر غلظت کلر اضافهشده به نمونۀ پساب، غلظت کلر باقیماندۀ آزاد تغییر میکند. برای رسیدن به غلظت کلر باقیماندۀ آزاد بیش از ppm 1 بهترتیب 1، 150 و ppm 200 کلر در آب شرب، نمونۀ پساب با pH برابر 6 و 5/6 و نمونۀ پساب با pH برابر ۷، مصرف شد. کاهش pH نمونۀ پساب از 7 به 6 تا 5/6 مقدار کلر مصرفی برای دستیابی به غلظت کلر باقیماندۀ آزاد ppm 1 را 25 درصد کاهش داد. افزودن کلر به فرم سدیم هیپوکلریت به آب شرب و پساب در تمامی سطوح pH، موجب افزایش هدایت الکتریکی، غلظت مواد جامد محلول و pH شد. بنابراین اگرچه استفاده از سدیم هیپوکلریت مایع بهمنظور کلرزنی سیستم آبیاری قطرهای خطر گرفتگی بیولوژیکی قطرهچکانها را کاهش میدهد، با افزایش غلظت مواد جامد محلول، شوری و اسیدیتۀ آب آبیاری خطر گرفتگی شیمیایی قطرهچکانها را افزایش میدهد.
کلید واژگان
آبیاری قطرهایپساب
غلظت کلر باقیماندۀ آزاد
کلرزنی
گرفتگی بیولوژیکی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-09-231393-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایراناستادیار گروه مهندسی آب، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
دانشیار گروه مهندسی خاکشناسی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
مربی گروه مهندسی آب، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
شاپا
2251-62982382-9931




