نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکیارستمی, خدیجهfa_IR
dc.contributor.authorمصفا, نسیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:52:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:52:29Z
dc.date.available1399-07-30T22:52:27Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:52:29Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2013-10-13en_US
dc.date.submitted1392-07-21fa_IR
dc.identifier.citationکیارستمی, خدیجه, مصفا, نسیم. (1394). بررس خواص آنتی اکسیدانی گیاه اسطوخودوس در شرایط کشت درون شیشه ای. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 28(4), 835-843.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_744.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444450
dc.description.abstractگیاه اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) به خانواده نعناعیان تعلق دارد. این گیاه بومی منطقه مدیترانه است و در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان گیاه دارویی و زینتی کشت می شود.این گیاه حاوی ترکیباتی با فعالیت آنتی اکسیدانی است..این پژوهش با هدف بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه اسطوخودوس در شرایط کشت درون شیشه ای انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی، میزان ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها و رزمارینیک اسید در کالوس های حاصل از برگ در محیط پایه MS در حضور غلظت های مختلف NAA( 1 و 2 میلی گرم در لیتر) و BAP ( 1،2،3 و 4 میلی گرم در لیتر) اندازه گیری شدند. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی(µg/ml 467/0±506/9Ic50: ( وبیشترین میزان فلاونوئید (mg/gDW 009/0±0948/0) و رزمارینیک اسید (µg/gDW 086/0±867/27) درمحیط حاوی 2 میلی گرم در لیتر BAP و 4 میلی گرم در لیتر NAA مشاهده شد. کالوس های حاصل در این محیط از وزن بیشتری هم برخوردار بودند. از نظر میزان ترکیبات فنلی تفاوت چندانی بین محیط های مختلف مشاهده نشد. بنابراین کشت بافت گیاه اسطوخودوس می تواند منبعی با پتانسیل بالا از آنتی اکسیدان های طبییعی باشد.fa_IR
dc.format.extent210
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectاسطوخودوسfa_IR
dc.subjectکشت در شیشهfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectرزمارینیک اسیدfa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.subjectکشت بافتfa_IR
dc.titleبررس خواص آنتی اکسیدانی گیاه اسطوخودوس در شرایط کشت درون شیشه ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه الزهراfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه الزهراfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage835
dc.citation.epage843


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد