کاهش سرمازدگی پس از برداشت میوه گوجه فرنگی با تیمار براسینواستروئید
(ندگان)پدیدآور
سلیمانی اقدم, مرتضیاصغری, محمد رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق برای کاهش سرمازدگی میوه گوجه فرنگی تاثیر تیمار پس از برداشت براسینولید به عنوان یک براسینواستروئید فعال در غلظت های صفر (شاهد)، 3 و 6 میکرو مولار بر روی شاخص سرمازدگی، نشت یونی، میزان مالون دی آلدئید، پرولین و فنل کل و فعالیت آنزیم های فسفولیپاز D (PLD) و لیپوکسیژناز (LOX) و فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) میوه گوجه فرنگی در طول سه هفته نگهداری در دمای سرمازدگی یک درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که براسینولید در غلظت شش میکرو مولار بیشترین تاثیر را در کاهش میزان سرمازدگی، نشت یونی و میزان مالون دی آلدئید و همچنین افزایش میزان پرولین میوه ها داشته است. میوه های گوجه فرنگی تیمار شده با براسینولید در غلظت شش میکرو مولار بیشترین میزان فعالیت آنزیم PAL و محتوای فنل کل را نشان دادند. تیمار براسینولید به طور معنی داری باعث کاهش فعالیت آنزیم های PLD و LOX در طول دوره نگهداری در دمای سرمازدگی شده و منجر به افزایش انسجام غشای سلولی می گردد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که تیمار براسینولید با افزایش انسجام غشایی از طریق کاهش فعالیت آنزیم های PLD و LOX و کاهش میزان مالون دی آلدئید و نشت یونی و همچنین از طریق افزایش فعالیت آنزیم PAL که منجر به افزایش میزان و تجمع فنل کل در میوه های گوجه فرنگی می گردد موجب افزایش مقاومت به سرمازدگی پس از برداشت گردیده است.
کلید واژگان
براسینولیدسرمازدگی
گوجه فرنگی
فسفولیپاز D
لیپوکسیژناز
فنیل آلانین آمونیالیاز
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه تهران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرجاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
شاپا
2383-25922383-2606




