اثر تحریکی سالیسیلیک اسید بر فعالیت پلی آمین اکسیداز در کالوس آویشن دنایی
(ندگان)پدیدآور
شاهرودی, انسیهبرنارد, فرانسوازمینایی تهرانی, داریوشحسنی, سیده بتولنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بر اساس مطالعات گذشته، سالیسیلیک اسید باعث کاهش پدیده شیشهای شدن در گیاه آویشن دنایی (Thymus daenensis) میگردد و این پدیده ممکن است از طریق تاثیر بر روی متابولیسم پلی آمینها صورت گیرد. آنزیم پلی آمین اکسیداز کاتابولیسم پلی آمینها را در سلول انجام داده و یکی از محصولات جانبی آن هیدروژن پراکسید (H2O2) میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر فعالیت پلی آمین اکسیداز کالوس آویشن دنایی میباشد. در این پژوهش، فعالیت آنزیم پلی آمین اکسیداز، محتوای H2O2 و پاسخ آنتی اکسیدانی شامل فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز مورد اندازهگیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید (غلظتهای 10 و 20 میکرومولار)، باعث افزایش وابسته به غلظت فعالیت پلی آمین اکسیداز گردید. در کالوس تحت تیمار سالیسیلیک اسید (20 میکرومولار)، کاهش فعالیت پراکسیداز محلول و افزایش H2O2 مشاهده شد. افزایش H2O2 ممکن است نتیجه تاثیر سالیسیلیک اسید بر فعالیت پلی آمین اکسیداز و پراکسیداز باشد. در حالیکه تغییرات سطوح H2O2 نتیجه تغییر در فعالیت کاتالاز نمیباشد. تنظیم سطوح H2O2 توسط سالیسیلیک اسید از طریق تاثیر بر پلی آمین اکسیداز احتمالا در هموستازی گونههای فعال اکسیژن (ROS) نقش دارد که برای فرآیندهای نمو درون شیشه ای سلول های گیاهی ضروری میباشد.
کلید واژگان
آویشن دناییپراکسیداز
پلی آمین اکسیداز
کاتالاز
هیدروژن پراکسید
کشت بافت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-04-201399-02-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، گروه علوم و زیست فناوری گیاهیدانشگاه شهید بهشتی تهران -عضو هیئت علمی
دانشگاه شهید بهشتی
گروه علوم و زیست فناوری گیاهی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
شاپا
2383-25922383-2606




