ببهبود صفات پایداری و فعالیت آنزیمی در گل بریده میخک (caryophyllus L. Dianthus) رقم دیانا در محلول های نگهدارنده
(ندگان)پدیدآور
تن آزاد, مریمشریفی سیرچی, غلام رضامیرزاعلیان دستجردی, عبدالمجیدیوسف زادی, مرتضینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گل بریدهی میخک با توجه به کیفیت عالی نگهداری، طیف گستردهای از رنگ و فرم، از لحاظ تجاری در بین گل بریدهها ارزش زیادی دارد. حدود 63 درصد از تولید کل گل بریدهها در جهان مربوط به میخک می شود. در این پژوهش، اثرات تیمارهای نانو نقره ( 0 و 5 و 10 میلی گرم بر لیتر)، اتانول(0 و 2 و 4 درصد)، بتا آمینو بوتریک اسید ( 0 و 5/0 و 1 میکرومولار) به همراه ساکارز 4 درصد در محلول نگهدارنده برکیفیت و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت ( شامل کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز) گل شاخه بریده میخک رقم دیانا در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. آب مقطر و ساکارز به عنوان شاهد استفاده شد. دادههای بدست آمده توسط نرم افزارMSTAT-C تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که تیمار نانونقره 5 میلی گرم بر لیتر بیشترین تاثیر را بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و پر اکسیداز و سایر شاخصهای اندازه گیری داشت و سبب افزایش آنها نسبت به شاهد شد. تیمارها، پیری را کاهش و ماندگاری و کیفیت گلهای بریده را افزایش دادند.
کلید واژگان
کلمات کلیدی: نانو سیلورمحلول نگهدارنده
گل میخک
کاتالاز
آسکوربات پراکسیداز
کشاورزی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه هرمزگان بخش باغبانیهیات علمی دانشگاه هرمزگان بیوتکنولوزی گیاهی
گروه باغبانی دانشگاه هرمزگان
ریس دانشکده علوم و فنون دریایی و عضو گروه زیست دانشگاه هرمزگان
شاپا
2383-25922383-2606