بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی سیر(Allium Sativum) برروی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیکهای مختلف
(ندگان)پدیدآور
بکائیان, محمدفرازمند, راضیهکی قبادی, سمانهسعیدی, سعیدهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقاومت آنتی بیوتیکی زمینه را برای جایگزین نمودن روش های درمانی گیاهی دارای عوارض جانبی کمتر نسبت به داروهای رایج فراهم نموده است. این مطالعه نیز به منظور بررسی اثر ضد باکتریال عصاره اتانولی سیر علیه سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک انجام شد .عصاره گیری سیر با استفاده از دستگاه تقطیر در خلاء( روتاری) انجام گرفت. 17 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس از نواحی حلق و بینی افراد بستری در بیمارستان امیرالمومنین زابل و افراد غیر بیمارستانی جدا شده و در نهایت MIC (حداقل غلظت بازدارندگی ) و MBC (حداقل غلظت کشندگی ) عصاره گیاه سیر به روش میکروتیتر پلیت برروی استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شده است . نتایج نشان داد که استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده به ترتیب مقاوم به آنتی بیوتیکهای پنی سیلین(2/88%)، اریترومایسین(4/82%)، سفکستین(4/82%)، تری متوپریم(6/70%)، آمپی سیلین(70%)، سفتازیدیم(4/29%)، تتراسیکلین(5/23%)، سفتریاکسون(5/23%) و آمیکاسین(9/5%) بودند و همچنین عصاره گیاهی سیر در غلظت25/1 میلی گرم بر میلی لیتر دارای بیشترین اثر مهاری روی رشد استافیلوکوکوس اورئوس دارد که در این میان غلظت 5 و10 میلی گرم بر میلی لیتر دارای بیشترین اثر کشندگی میباشند.
کلید واژگان
استافیلوکوکوس اورئوسمقاومت آنتی بیوتیکی
سیر
حداقل غلظت مهار کنندگی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-05-221394-03-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی زاهداندانشگاه پیام نور مشهد
دانشگاه ملی زابل
استاد دانشگاه پیام نور زابل
شاپا
2383-25922383-2606




