تخمین تابع تولید و بررسی بهره وری عوامل تولید چای در استان گیلان
(ندگان)پدیدآور
معتمد, محمد کریمعارف عشقی, طراوتقربانی پیرعلیدهی, فاطمهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی بهرهوری عوامل تولید در باغات چای استان گیلان شکل گرفت. دادههای مورد نیاز پژوهش از طریق تکمیل پرسشنامه از 314 چایکار در سطح استان در سال 1395 جمعآوری شد. تابع تولید ترانسندنتال به عنوان تابع برتر انتخاب و با استفاده از آن مقادیر بهرهوری متوسط، نهایی و کششها محاسبه گردید. نتایج تحقیق نشان داد که نهادههای زمین، نیرویکار، کود شیمیایی و متغیر تجربه اثر مثبت و معنیداری در تولید این محصول دارند. همچنین سطح زیرکشت بیشترین بهرهوری متوسط (45/6022 کیلوگرم) و نهایی (03/9272 کیلوگرم) را دارد و با افزایش سطح زیرکشت باغات، بهرهوری نهایی و متوسط دو نهاده سطح زیرکشت و نیرویکار افزایش یافته و بهرهوری نهایی کود شیمیایی منفی میشود. محاسبات کششهای تولید بیانگر این است که استفاده از زمین در ناحیه یک تولیدی صورت گرفته و به ازاء یک درصد افزایش در سطح زیرکشت میزان تولید معادل 58/1 درصد افزایش مییابد. بر اساس یافتههای پژوهش پیشنهاد میشود که از طریق راهکارهای مطلوب مانند تشکیل تعاونیهای تولیدی افزایش سطح زیرکشت باغات (افزایش اندازه واحد تولیدی) مدنظر قرار گرفته و از طریق آموزش و ترویج روشهای صحیح مصرف کود به کشاورزان، مصرف این نهاده کاهش یابد.
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی-واحد کرجسازمان پدید آورنده
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلاندانشآموخته دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تبریز
دانشآموخته دکتری ترویج و آموزش کشاورزی،دانشگاه رازی کرمانشاه




