مقایسه اثرهای آنتیاکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازههای زمانی مختلف انبارداری تخم در بلدرچین تخمگذار ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
قلیپور عباسی, وحیدملکی پسند کالمرزی, حسیننوع مدرک
Textمقاله علمی- ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام این آزمایش مقایسه اثرهای آنتی اکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازههای مختلف زمانی انبارداری تخم در بلدرچین تخمگذار ژاپنی بود. تعداد 420 قطعه بلدرچین ژاپنی دو ماهه در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار (15 پرنده در هر تکرار که شامل 12 قطعه بلدرچین ژاپنی ماده و 3 قطعه بلدرچین ژاپنی نر) به مدت 45 روز با جیرههای آزمایشی: تیمار 1) جیره شاهد (فاقد آویشن و پونه)، تیمار 2) جیره شاهد + 5/1 درصد آویشن، تیمار 3) جیره شاهد + 3 درصد آویشن، تیمار 4) جیره شاهد + 5/4 درصد آویشن، تیمار 5) جیره شاهد + 5/1 درصد پونه ، 6) جیره شاهد + 3 درصد پونه، تیمار 7) جیره شاهد + 5/4 درصد پونه تغذیه شدند. تخمهای تولید شده در آخرین هفته آزمایش جمعآوری و به سه گروه تقسیم شدند، گروه اول به مدت یک هفته، گروه دوم به مدت دو هفته و گروه سوم به مدت سه هفته در شرایط دمایی 17-14 درجه، رطوبت 70 درصد و دو بار چرخش 45 درجه در روز انبار شدند. در انتهای هر هفته تخمها به دستگاه جوجهکشی انتقال و قابلیت جوجه درآوری آنها محاسبه میشدند. نتایج به دست آمده از این آزمایش نشان داد که استفاده از آویشن در سطح 5/1 درصد برای تخمهایی که به مدت 1 هفته انبار شده و نیز در سطح 3 درصد برای تخمهایی که به مدت 2 و3 هفته انبار شده بودند بهصورت معنیداری باعث افزایش قابلیت جوجه درآوری شدند.
کلید واژگان
آویشنپونه
بلدرچین تخم گذار ژاپنی
قابلیت جوجهدرآوری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانAnimal Science Students Scientific Association Campus of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran
سازمان پدید آورنده
دکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهراندکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس




