نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی فر, احسانfa_IR
dc.contributor.authorمهری نخی, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorشیخ زاده, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorشهریاری مقدم, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T18:27:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T18:27:23Z
dc.date.available1399-07-30T18:27:22Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T18:27:23Z
dc.date.issued2020-09-22en_US
dc.date.issued1399-07-01fa_IR
dc.date.submitted2020-07-10en_US
dc.date.submitted1399-04-20fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی فر, احسان, مهری نخی, زهره, شیخ زاده, نجمه, شهریاری مقدم, محسن. (1399). تاثیر عصاره هسته انگور (Vitis vinifera) بر آنزیم‌های گوارشی و بافت‌شناسی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). شیلات, 73(3), 329-340. doi: 10.22059/jfisheries.2020.305947.1184fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.305947.1184
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_78225.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/437835
dc.description.abstractامروزه جایگزینی عصاره‌های گیاهی به‌جای نگهدارنده­های شیمیایی در جیره‌ غذایی آبزیان مورد توجه قرارگرفته است که این امر موجب کاهش اثرات سوء ناشی از مصرف نگهدارنده­های شیمیایی شده است. در این پژوهش، تأثیر عصاره هسته انگور سیاه بر بافت شناسی روده و کبد و آنزیم­های گوارشی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. پودر عصاره هسته انگور به مقدار 30 گرم در کیلوگرم به جیره غذایی پایه اضافه شد و در پایان دوره آزمایش، آنزیم­های گوارشی شامل لیپاز، آمیلاز و تریپسین در آنها اندازه­گیری شد. هم چنین ماهیان تشریح و روده و کبد آنها تثبیت و مطالعات بافت­شناسی روی آنها انجام شد. نتایج نشان داد که از میان آنزیم­های گوارشی مختلف، تنها آنزیم لیپاز نسبت به تیمار شاهد <br /> (U/mg protein 04/0±35/1) افزایش معنی­داری (U/mg protein 10/0±67/1) نشان می دهد. مطالعه بافت شناسی روده و کبد نیز نشان داد، جیره تیمار اثر منفی بر ساختار طبیعی این بافت­ها ایجاد نمی کند. همچنین، نسبت ارتفاع ویلی به فاصله بین دو ویلی مجاور در قسمت پایه­ای در ماهیان تیمار شده (55/0±39/17 میکرومتر) نسبت به گروه شاهد (59/0±71/16 میکرومتر) کمی بیشتر شد، اما تفاوت معنی­داری نشان نداد. تعداد سلول­های گابلت نیز در ماهیان گروه شاهد (17/0±59/4) نسبت به ماهیان تیمار شده (21/0±09/4)کمی بیشتر بود. با این وجود تفاوت معنی­داری مشاهده نشد. مطالعه مورفومتریک کبد نیز نشان دهنده افزایش معنی­دار قطر سلول‏های کبدی در گروه تیمار (16/0±01/24 میکرومتر) در مقایسه با گروه شاهد (14/0±42/23 میکرومتر) بود. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده از افزایش فعالیت آنزیم گوارشی و ساختار طبیعی کبد و روده می­توان بیان نمود که عصاره دانه انگور یک افزودنی مفید برای به کارگیری در جیره کپور معمولی است.fa_IR
dc.format.extent1134
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.305947.1184
dc.subjectکپور معمولیfa_IR
dc.subjectعصاره هسته انگورfa_IR
dc.subjectآنزیم گوارشیfa_IR
dc.subjectبافت شناسیfa_IR
dc.subjectرودهfa_IR
dc.titleتاثیر عصاره هسته انگور (Vitis vinifera) بر آنزیم‌های گوارشی و بافت‌شناسی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیارگروه بهداشت و مواد غذایی آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد یارگروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume73
dc.citation.issue3
dc.citation.spage329
dc.citation.epage340


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد