| dc.contributor.author | عادلی, افشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیدوستی, خدیجه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کردجزی, معظمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-30T18:27:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-21T18:27:21Z | |
| dc.date.available | 1399-07-30T18:27:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-21T18:27:21Z | |
| dc.date.issued | 2020-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-06-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-03-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عادلی, افشین, علیدوستی, خدیجه, کردجزی, معظمه. (1399). مقایسه دیدگاه فروشندگان و خریداران در بازار ماهی تهران (مطالعه موردی: بازار بعثت). شیلات, 73(3), 313-327. doi: 10.22059/jfisheries.2020.304669.1178 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5729 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7809 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.304669.1178 | |
| dc.identifier.uri | https://jfisheries.ut.ac.ir/article_78224.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/437834 | |
| dc.description.abstract | از پرسشنامه به عنوان ابزار بررسی اختلاف دیدگاههای فروشندگان و خریداران ماهی در بازار بزرگ ماهی تهران استفاده شد. نتایج این اختلاف راهگشای تطبیق دیدگاه فروشندگان با نیاز مشتریان برای افزایش رونق بازار خواهد بود. نمونه آماری تحقیق 20 فروشنده و 300 خریدار بودند. پس از جمعآوری دادهها از آزمونهای مربع کای برای درصد پاسخ های موافق، و آزمون کروسکال والیس و منویتنییو برای شناسایی رابطه عوامل جامعه شناختی و مقایسه دو گروه مورد مطالعه با عوامل آمیخته بازاریابی استفاده شد. نتایج نشان داد خریداران متولد استانهای شمالی کشور و افراد با سن، تحصیلات و درآمد کمتر و فاقد شغل به قیمت حساسترند و گروههای مقابل تحت تاثیر مکان توزیع یا فروش قرار دارند. فروشندگان در عوامل آمیخته قیمت و مکان با گروه خریداران اختلاف داشتند. پس از تازگی ماهی، قیمت بر خلاف دیدگاه فروشندگان، اصلیترین عامل رجوع به بازار از سوی خریداران نبود و تنوع و دسترسی عامل جذب مشتریان به بازار محسوب میشد. فروشندگان بر عوامل ارزش درک شده،، نحوه تمیز و خرد کردن، راحتی بازدید و دسترسی خرید و معرفی بازار در تابلوی تبلیغاتی، رسانه و نشریات در بهبود بازار بیشتر تاکید داشتند. در صورتی که بر خلاف نظر آنان، خریداران اعتقاد داشتند که در این بازار به کیفیت و تازگی، گونه ماهی و بهداشت محصول، درج قیمت ماهیان، پاکیزگی و بهداشت بازار، برگزاری جشنواره غذا و آموزش طبخ آبزیان و تعیین جایزه و قرعه کشی در قبال خرید باید بیشتر توجه شود. فروشندگان، رضایت خریداران از خدمات بازار و ارسال ماهی به منزل را زیاد، ولی مشتریان متوسط میدانستند. اما هر دو گروه با درج خواص آبزیان روی آبزیان عرضه شده خیلی زیاد موافق بودند که به آن عمل نمیشد. بنابراین، علاوه بر نیاز به توجه به دیدگاههای خریداران، فروش توسط خود تولید کننده در بازار، ارایه یارانه دولتی، درج نمودن محل صید و پرورش آبزیان و نصب تابلوی الکترونیکی میزان ورود و خروج آبزیان در بازار بایستی مورد توجه قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 777 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | شیلات | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Fisheries | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.304669.1178 | |
| dc.subject | رفتار بازار | fa_IR |
| dc.subject | انگیزههای خرید | fa_IR |
| dc.subject | ویژگیهای خریدار و فروشنده | fa_IR |
| dc.subject | بازاریابی آبزیان | fa_IR |
| dc.subject | بازار بزرگ ماهی تهران | fa_IR |
| dc.title | مقایسه دیدگاه فروشندگان و خریداران در بازار ماهی تهران (مطالعه موردی: بازار بعثت) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی
و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 73 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 313 | |
| dc.citation.epage | 327 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000000294839493 | |