| dc.contributor.author | قادری فهلیانی, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | فلاحتکار, بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | نویریان, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | راهداری, عبدالعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-30T18:27:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-21T18:27:20Z | |
| dc.date.available | 1399-07-30T18:27:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-21T18:27:20Z | |
| dc.date.issued | 2020-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-04-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-01-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قادری فهلیانی, زهره, فلاحتکار, بهرام, نویریان, حمید, راهداری, عبدالعلی. (1399). اثرات متقابل اسکوربیک اسید و تراکم بر شاخصهای رشد مولدین ماده قزلآلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss. شیلات, 73(3), 301-312. doi: 10.22059/jfisheries.2020.300371.1158 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5729 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7809 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.300371.1158 | |
| dc.identifier.uri | https://jfisheries.ut.ac.ir/article_78223.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/437833 | |
| dc.description.abstract | مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات متقابل سطوح مختلف اسکوربیک اسید و تراکم بر شاخصهای رشد ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام شد. 81 عدد مولد ماده با وزن متوسط 5/1 ± 812 گرم در شش تیمار شامل سه جیره غذایی حاوی مقادیر صفر، 100 و 1000 میلیگرم اسکوربیک اسید (ال- اسکوربیل-2- پلی فسفات) در هر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. آزمایشهای غذادهی در دو تراکم مختلف کم و زیاد (3 و 6 عدد ماهی در متر مکعب معادل 2/0 ± 44/2 و 3/0 ± 87/4 کیلوگرم بر مترمکعب) به مدت 16 هفته انجام شد. هر جیره آزمایشی در 3 تکرار انجام و ماهیها در حد سیری دو مرتبه در روز غذادهی شدند. تغییرات افزایش وزن بدن از هفته چهارم تا هفته 12 مشاهده شد. نتایج کل دوره نشان داد بیشترین افزایش وزن و نرخ رشد ویژه مربوط به تراکم زیاد بود ولی اختلاف معنیداری بین دوزهای 100 و 1000 میلیگرم اسکوربیک اسید در این تراکم وجود نداشت. در پایان دوره آزمایش، ماهیهایی که اسکوربیک اسید به جیره آنها افزوده نشده بود در مقایسه با تیمارهای حاوی اسکوربیک اسید کمترین وزن نهایی را داشتند (09/2 ± 2/885 گرم). نتایج این مطالعه نشان داد اسکوربیک اسید جیره تاثیر معنیداری بر رشد مولدین قزلآلا به خصوص در تراکم زیاد دارد و مقدار 100 میلیگرم اسکوربیک اسید در هر کیلوگرم جیره غذایی برای رشد مولدین قزلآلا مطلوب به نظر میرسد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1118 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | شیلات | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Fisheries | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.300371.1158 | |
| dc.subject | قزلآلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | مولد | fa_IR |
| dc.subject | رشد سوماتیک | fa_IR |
| dc.subject | تراکم | fa_IR |
| dc.subject | اسکوربیک اسید | fa_IR |
| dc.title | اثرات متقابل اسکوربیک اسید و تراکم بر شاخصهای رشد مولدین ماده قزلآلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 73 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 301 | |
| dc.citation.epage | 312 | |