• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جایگزینی پودر ماهی با پودر سویا در جیره غذایی تاثیر تداخلی در تولیدمثل آبزیان دارد

    (ندگان)پدیدآور
    باقری, طاهره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    387.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فیتواستروژن‌ها موادی هستند با فعالیت استروژنی که به‌طور طبیعی در گیاهان وجود دارند. بر خلاف استروئیدهای طبیعی مهره-داران، فیتواستروژن‌ها قدرت ضعیف‌تری دارند، در بدن ذخیره نمی‌شوند، به‌راحتی تجزیه می‌شوند و از طریق متابولیسم طبیعی از بدن خارج می‌گردند. سویا یک منبع پروتئینی با میزان تقریبا 40% می باشد. بنابراین پودر‌سویا از نظر پروتئین خام بالاست و نسبت اسید‌های آمینه ضروری آن بسیار مطلوب است و این خصوصیات سویا را یک کاندید خوب جهت جایگزینی با پودر ماهی نموده است. از طرفی، استفاده از پودر‌سویا به‌علت نگرانی از اثرات نامطلوب ناشناخته جیره‌های مبتنی بر پودر‌سویا بر سلامتی، رشد و نمو و تولیدمثل در صنعت آبزی‌پروری پذیرفته شده نیست. یکی از دلایل نگرانی از کاربرد پودر‌سویا وجود مقدار زیادی از ترکیبات فنولی است که ایزوفلاون‌ها نامیده می‌شوند. از جمله فیتواستروژن‌های گیاهی، ترکیبات ایزوفلاونی از جمله جنیستین و دیادزین هستند که به‌ عنوان ترکیبات استروژنی تعریف می‌شوند و در سویا به‌نسبت‌های 3/1 و 1 درصد یافت می‌شوند. عواقب تولیدمثلی ناشی از تداخل در عمل غدد درون‌ریز از طریق ترکیبات فنولی موجود در سویا که جزو فیتواستروژن‌ها هستند در ماهی‌ها کاملا درک نشده‌است، لذا در مقاله حاضر به بررسی جنبه های مختلف فیزیولوژیکی تاثیر سویا در جیره غذایی آبزیان پرداخته می شود.
    کلید واژگان
    سویا
    جیره غذایی
    جایگیزینی
    تولیدمثل

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-04-20
    1399-02-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/japu.2020.16573.1494
    http://japu.gau.ac.ir/article_5127.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/436445

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب