• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی پژوهشی مهندسی آبیاری و آب ایران
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی پژوهشی مهندسی آبیاری و آب ایران
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه فلفل دلمه‌ای در گلخانه

    (ندگان)پدیدآور
    سجادی, فراستهزارجریبی, ابوطالبجمالی, صابر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    689.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کم‌آبیاری اثرات متفاوتی بر رشد، متابولیسم و عملکرد گیاه دارد که این امر تأثیر عمده‌ای بر فتوسنتز دارد. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد، اجزای عملکرد و بهره‌وری مصرف آب گیاه فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum L.)، در گلخانه تحقیقاتی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، درقالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در سال 1394 انجام گرفت. تیمار رژیم آبیاری شامل 4 سطح 70، 85، 100 و 125 درصد نیاز آبی بود. نتایج نشان داد که میزان آب آبیاری بر تعداد میوه، وزن تر و خشک میوه، عملکرد و بهره‌وری مصرف آب در سطح یک درصد معنی‌دار بود. حداکثر عملکرد محصول و حداکثر بهره‌وری مصرف آب در تیمار 100 درصد نیاز آبی به‌میزان 1/4 کیلوگرم در متر مربع و 1/5 کیلوگرم در متر مکعب به‌دست آمد. هم‌چنین مشاهده شد که با کاهش مصرف آب به‌میزان 15 درصد نیاز آبی، عملکرد محصول و بهره‌وری مصرف آب به ترتیب 6/69 و 9/63 درصد کاهش یافته و با افزایش مصرف آب به‌میزان 25 درصد نیاز آبی، عملکرد محصول و بهره‌وری مصرف آب به ترتیب 1/7 و 6/42 درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد که فلفل دلمه‌ای به افزایش و کاهش نیاز آبی حساس است. از طرفی افزایش و کاهش میزان آب آبیاری وزن تر و خشک میوه و تعداد میوه برداشت شده را نیز کاهش داد.
    کلید واژگان
    بهره‌وری مصرف آب
    بیش‌آبیاری
    شرایط گلخانه‌ای
    فلفل
    کم‌آبیاری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-09-22
    1399-07-01
    ناشر
    انجمن مهندسی آبیاری و آب ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

    شاپا
    2251-7359
    URI
    https://dx.doi.org/10.22125/iwe.2020.114974
    http://www.waterjournal.ir/article_114974.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/434944

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب