تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه فلفل دلمهای در گلخانه
(ندگان)پدیدآور
سجادی, فراستهزارجریبی, ابوطالبجمالی, صابرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کمآبیاری اثرات متفاوتی بر رشد، متابولیسم و عملکرد گیاه دارد که این امر تأثیر عمدهای بر فتوسنتز دارد. این پژوهش بهمنظور بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد، اجزای عملکرد و بهرهوری مصرف آب گیاه فلفل دلمهای (Capsicum annuum L.)، در گلخانه تحقیقاتی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، درقالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در سال 1394 انجام گرفت. تیمار رژیم آبیاری شامل 4 سطح 70، 85، 100 و 125 درصد نیاز آبی بود. نتایج نشان داد که میزان آب آبیاری بر تعداد میوه، وزن تر و خشک میوه، عملکرد و بهرهوری مصرف آب در سطح یک درصد معنیدار بود. حداکثر عملکرد محصول و حداکثر بهرهوری مصرف آب در تیمار 100 درصد نیاز آبی بهمیزان 1/4 کیلوگرم در متر مربع و 1/5 کیلوگرم در متر مکعب بهدست آمد. همچنین مشاهده شد که با کاهش مصرف آب بهمیزان 15 درصد نیاز آبی، عملکرد محصول و بهرهوری مصرف آب به ترتیب 6/69 و 9/63 درصد کاهش یافته و با افزایش مصرف آب بهمیزان 25 درصد نیاز آبی، عملکرد محصول و بهرهوری مصرف آب به ترتیب 1/7 و 6/42 درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد که فلفل دلمهای به افزایش و کاهش نیاز آبی حساس است. از طرفی افزایش و کاهش میزان آب آبیاری وزن تر و خشک میوه و تعداد میوه برداشت شده را نیز کاهش داد.
کلید واژگان
بهرهوری مصرف آببیشآبیاری
شرایط گلخانهای
فلفل
کمآبیاری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
انجمن مهندسی آبیاری و آب ایرانسازمان پدید آورنده
گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانگروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد




