تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخصهای رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio)
(ندگان)پدیدآور
خیابانی, علیرضاکرامت, عبدالصمداسماعیلی فریدونی, ابوالقاسمحسینزاده صحافی, همایون
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع (LC-PUFA)، همچون اسید آراشیدونیک (C20:4n-6) نقش حیاتی در کنترل و تنظیم عملکرد رشد، متابولیسم چربیها، عملکرد غشای سلولی و عملکرد سیستم ایمنی ماهیان دارند. این پژوهش به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیتتر ماهی گورخری با استفاده از مکمل غذایی اسید آراشیدونیک جهت رسیدن به نرخ رشد و بازماندگی مطلوبتر صورت گرفت. برای این منظور، پنج جیره آزمایشی با سطوح مختلف اسید آراشیدونیک، شامل مقادیر صفر(کنترل)، 5/0، 1، 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره ترکیب شدند. ماهیان نورس گورخری (20 روزه) پنج مرتبه در روز به مدت 10 هفته تغذیه شدند. شاخصهای رشد طول و وزن در این مدت ثبت شد. اگر چه پس از دوره، تیمارها در شاخصهای رشد (طول و وزن) تفاوت معنیداری داشتند، اما در نرخ بازماندگی تفاوت آماری معنیداری مشاهده نشد. نتایج نشان داد، افزایش سطح اسید آراشیدونیک جیره (تا سطح 2 درصد از چربی کل)، بیشترین میزان وزن نهایی (01/0±38/0 گرم)، افزایش وزن بدن (16/0±32/0)، درصد افزایش وزن بدن (44/28±42/613)، درصد رشد روزانه (02/0±46/0)، نرخ رشد ویژه (01/0±39/1) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (03/0±12/1) را به نسبت سایر تیمارها بدنبال داشت. لذا، نتایج نشان داد اسید آراشیدونیک بر شاخصهای رشد ماهی گورخری تأثیر معنیداری دارد.
کلید واژگان
اسید آراشیدونیکاسید چرب ضروری
ماهی گورخری
شاخصهای رشد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998



