مجله ترویجی انگور

ارسال های اخیر

  • اثرات بسته دانشی بر بهبود انگور یاقوتی در منطقه سیستان 

    کاووسی, بیژن؛ سارانی, منصور؛ حسن پور, بهروز؛ کیخا, غلامعلی؛ فاضلی رستم پور, منصور؛ آذرسا مفرد, غلامرضا؛ روشن, مرضیه؛ شهرکی, بهزاد؛ آذر, عباس (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2024-02-20)
    هدف از ایجاد یک تاکستان دستیابی به عملکرد مطلوب، تولید پایدار و اقتصادی است. تولید این محصول دستخوش عوامل مختلف زیستی و غیره‌زیستی خواهد بود. در سال‌های گذشته در تاکستان‌های یاقوتی در منطقه سیستان به دلایل مختلف همچون سنتی ...

  • کاربرد زائدات انگور در جیره غذایی دام و طیور 

    مستشاری محصص, مسعود (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2024-02-20)
    انگور یکی از با ارزش‌ترین میوه‌های مرسوم در سراسر جهان می‌باشد. یافتن منابع جایگزین برای تأمین مصرف دام‌ها که باکاهش منابع غذایی، استفاده از تفاله‌های انگور ضروری می‌باشد. ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ انگور در جهان است ...

  • بررسی تعداد نسل های آفت کرم خوشه خوار انگور Lobesia botrana (Lepidoptera: Tortricidae)از استان قزوین 

    قرالی, بابک؛ حقیقت, امیر؛ نوروزی, رضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2024-02-20)
    کرم خوشه خوار انگور Lobesia botrana (Lepidoptera: Tortricidae) مهم ترین آفت انگور در جهان می باشد. لاروهای این آفت با تغذیه از جوانه های گل دهنده, غنچه ها و حبه های انگور, خسارت قابل توجهی به محصول وارد می کنند.بررسی های ...

  • سرشاخه کاری انگور راهکاری به منظور تغییر رقم و جوان سازی تاکستان‌ها در استان آذربایجان غربی 

    محمودزاده, حسن؛ علیزاده, امیرمحمد (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2024-02-20)
    با توجه به پایین بودن بهره وری تاکستانها بدلایلی مانند مسن بودن تاکها و نوع رقم های کاشته شده، رویکردی جدید برای افزایش بهره وری در قالب تغییر نوع رقم و جوانسازی الزامی است که با سرشاخه کاری میسر خواهدشد. طی برنامه ای 3 ...

  • افزایش عملکرد انگور یاقوتی با استفاده از ریزمغذی‌های آهن و روی 

    فاضلی رستم پور, منصور (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2024-02-20)
    با هدف افزایش میزان عملکرد کمی و کیفی انگور و انتقال دانش فنی کوددهی و تغذیه به بهره برداران طرح 46 هزار هکتاری انتقال آب با لوله در منطقه سیستان، آزمایشی در منطقه سیستان در سال‌های 1398 تا 1402 انجام شد. روش‌های کوددهی ...

  • معرفی سموم جدید درکنترل شیمیایی سفیدک سطحی انگور 

    داودی, عباس (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-09-23)
    سفیدک سطحی ناشی از Erysiphe necator Schwein از شایع ترین و زیان بارترین بیماریهای انگوردر ایران محسوب می شود و در صورتی که به طور موثر با آن مبارزه نشود، کاهش رشد بوته های مو، کاهش کیفیت و کمیت محصول و افزایش خطر سرمازدگی ...

  • اصول پرورش انگور به روش محافظت شده 

    زکایی خسروشاهی, محمدرضا؛ کاووسی, بیژن (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-09-23)
    انگور (Vitis vinifera L.) یکی از گونه‌های مهم درختان میوه است که در اغلب شرایط اقلیمی قابل پرورش می‌باشد. کشت این محصول به صورت گلدانی و حتی در روش هیدروپونیک (کشت بدون خاک) امکانپذیر است. محصول انگور عمدتاً در دوره کوتاهی ...

  • ضرورت تغذیه بهینه انگور در تاکستانهای استان قزوین و ارائه راهکارهای ترویجی 

    شهابی فر, جعفر (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-09-23)
    یکی از مهم‌ترین نهاده‌های کشاورزی برای افزایش تولید در واحد سطح، مصرف متعادل انواع کودهای شیمیایی و آلی می‌باشدکه استفاده صحیح از آن‌ها برای افزایش عملکرد کمی وکیفی محصولات کشاورزی لازم است. عوامل متعددی از جمله کمبود ذاتی ...

  • کاربرد انواع پوشش‌های محافظتی در تولید انگور تازه‌خوری 

    کاووسی, بیژن؛ زکایی خسروشاهی, محمدرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-09-23)
    هرساله انواع تنش‌های زیستی و غیرزیستی باعث کاهش چشمگیر عملکرد و کیفیت محصولات باغی می‌گردد. یکی از روش-های به‌باغی برای کاهش این قبیل اثرات مضر بویژه در باغ‌های متراکم محافظت از طریق کاربرد پوشش پلاستیکی، سایبان و شبکه ...

  • اصول هرس باردهی و سبز انگور رقم یاقوتی 

    فاضلی رستم پور, منصور؛ محمودزاده, حسن (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-09-23)
    با هدف افزایش میزان عملکرد کمی و کیفی انگور و انتقال دانش فنی هرس به بهره برداران طرح 46 هزار هکتاری انتقال آب با لوله در منطقه سیستان، آزمایشی در منطقه سیستان در سال‌های 1396 تا 1400 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل چهار ...

  • کارایی سایه‌بان در کاهش خسارت پرندگان به میوه انگور در منطقه تاکستان 

    خالقی زاده, ابوالقاسم (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-09-23)
    ایجاد سایه‌بان برای کاهش خسارت انواع آفات از جمله پرندگان، از شیوه‌های در مدیریت آفات است. در تابستان سال‌های 1399 و 1401، میزان و درصد خسارت پرندگان به میوه انگور در منطقه تاکستان در درختچه‌های زیر سایه‌بان و بیرون سایه‌بان ...

  • راهکارهای کاهش فشردگی خوشه انگور یاقوتی 

    فاضلی رستم پور, منصور؛ نجاتیان, محمد علی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-04-21)
    با هدف افزایش کیفیت و انتقال دانش فنی مربوط به کاهش فشردگی خوشه انگور یاقوتی به بهره برداران، آزمایشی در منطقه سیستان در سال‌های 1396 تا 1400 انجام شد. آزمایش اول شامل چهار سطح تیمار هورمون جیبرلین (صفر، 10، 20 و 30 قسمت ...

  • امکان‌سنجی نواحی مستعد کشت انگور در هزار هکتار از اراضی قصر قند 

    علی خانی کوپائی, مجید (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-04-21)
    انکشاورزی اصلی‌ترین رکن تأمین نیازهای غذایی یک جامعه بوده و عاملی تعیین‌کننده در بی‌نیازی از انواع مواد غذایی و مواد اولیه صنایع وابسته محسوب می‌شود. با توجه به کمبود منابع آبی در کشور و دگرگونی اقلیمی، شناخت نواحی مناسب ...

  • پایداری تولید انگور با استفاده از نهال های پیوندی با پایه های مقاوم به سرطان طوقه و خشکی 

    رسولی, ولی اله؛ محمودزاده, حسن؛ فخرواعظی, علیرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-04-21)
    تاکستان‌های کشور با استفاده از نها‌ل‌های خود ریشه گسترش پیدا کرده و استفاده از نهال‌های پیوندی بر روی پایه های متحمل در برابر تنش‌های زیستی و غیرزیستی مرسوم نبوده است. با تغییر عوامل اقلیمی، بروز تنش‌های محیطی مانند خشکی، ...

  • روش تهیه شیره انگور (دوشاب) و ارائه راهکارهای بهبود کیفیت آن 

    زمردی, شهین (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-04-21)
    شیره‌ انگور با نام ‌محلی ‌دوشاب‌ از محصولات‌ بومی‌ مناطق‌ انگورخیز کشور ایران و یکی از منابع درآمد مردم این مناطق است که عمدتاً از انگورهای نامرغوب ‌آخر فصل تهیه می‌شود. شیره انگور، به عنوان یکی از محبوب ترین محصولات غذایی ...

  • بهبود کیفیت بازارپسندی انگور با روش تنک گل و میوه 

    دولتی بانه, حامد (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2023-04-21)
    برای بهبود تعدادی از فاکتورهای کمی و کیفی و تولید میوه‌های بازار پسند در ارقام رومیزی انگور از روش‌ها و تکنیک‌های خاصی استفاده می‌شود. تنک گل و میوه در انگور یکی از این روش‌ها است که در آن با حذف هوشمندانه گل، خوشه گل و ...

  • تأثیر سایه بان بر عملکرد کمی و کیفی انگور رقم بیدانه قرمز در منطقه تاکستان 

    رسولی, ولی اله؛ نجاتیان, محمد علی؛ سلحشوریان, رضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2022-10-23)
    همه ساله عوامل نامساعد محیطی مانند گرما، خشکی، تگرگ و تنش‌های زنده مانند آفات و بیماری‌ها باعث کاهش کمی و کیفی عملکرد محصولات باغبانی می‌گردد. یکی از روش‌های به‌باغی جهت کاهش این‌گونه اثرات نامساعد محیطی، استفاده از سایه‌بان ...

  • مدیریت کنترل تلفیقی کپک خاکستری انگور در شرایط پس از برداشت 

    حکیمی, یوسف؛ رحمانی, علیرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2022-10-23)
    پوسیدگی خاکستری که تحت فعالیت قارچ Botrytis cinerea ایجاد می‌شود یکی از مهمترین بیماری‌های انگور‌های تازه‌خوری در مزرعه و دوره‌های پس از برداشت می‌باشد. به منظور کنترل این بیماری، مقدار زیادی قارچ‌کش مصرف می‌شود. از راهکارهای ...

  • پتانسیل استفاده از کمپوست تحلیل رفته قارچ دکمه‌ای در تاکستان‌ها 

    زاهدزاده, فاطمه؛ کاکاوند, فرشاد؛ قاسمی, مصطفی؛ قاسمی, شیوا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2022-10-23)
    راهکارهای مناسب مدیریت خاک برای افزایش عملکرد و کیفیت انگور (متابولیتهای اولیه و ثانویه) در موکاری‌ها حائز اهمیت است. استفاده از کودهای زیستی و کمپوست‌ها روشی مطمئن و ایمن برای انسان و محیط با کاهش آلودگیهای زیست محیطی ...

  • تاثیر زمان برداشت و مصرف جیبرلین بر کیفیت کشمش انگور رقم سفید بی دانه در منطقه ارومیه 

    محمودزاده, حسن؛ تردست, کاوه؛ ارشد, موسی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین, 2022-10-23)
    اثر سه زمان برداشت و مصرف هورمون جیبرلین بر کمیت و کیفیت کشمش تهیه شده از انگور رقم بی دانه سفید در منطقه ارومیه بررسی گردید. زمان های برداشت با فاصله 10 روز از 25 شهریور تا 14 مهر ماه، از انگورهای محلولپاشی شده با جیبرلین ...

View more