• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ضدباکتریایی عصاره الکلی مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica) بر چهار سویه باکتری بیماری‌زا در انسان

    (ندگان)پدیدآور
    زارعی, بتولکهریزی, دانیالسیفی, طیبموحدی, راحیلقاهری, متینکاظمی, الهام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    294.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مرزه بختیاری گیاهی با ارزش دارویی است که به‌طور گسترده‌ در طب سنتی ایرانی استفاده شده است. جهت تهیه عصاره الکلی مرزه بختیاری، در مرحله گل‌دهی سرشاخه‌های هوایی و گلدار این گیاه جمع‌آوری شد و پس از خشک کردن آن‌ها در سایه، به روش سوکسله و عصاره‌گیری گردید. اثر ضدباکتریایی شش غلظت مختلف از این عصاره گیاهی به همراه دو آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین و جنتامایسین بر روی دو باکتری گرم مثبت Streptococcus agalactiae و Staphylococcus aureus و دو باکتری گرم منفی Klebsiella pneumoniae و Escherichia coli که به‌ترتیب عامل ایجاد عفونت در نوزاد انسان، عفونت‌های بیمارستانی بعد از عمل جراحی، عفونت مجاری ادراری و اسهال هستند، بررسی شد. یک سطح عدم‌استفاده از عصاره هم به‌عنوان شاهد استفاده گردید ولی به‌دلیل داده‌های پرت از تحلیل آماری حذف گردید. پژوهش حاضر به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات عوامل عامل کنترل‌گر و سویه باکتری بر روی صفت قطر هاله عدم رشد باکتری از نظر آماری در سطح 1 درصد معنی‌دار بودند. هم‌چنین نتایج مقایسه میانگین‌ها نشان داد که اثر عصاره بر روی باکتری  K. pneumonia با قطر هاله عدم‌رشد برابر با 33/21-66/15 میلی‌متر، بیشتر از تأثیر عصاره بر روی باکتری  E. coliبا قطر هاله عدم‌رشد برابر با 18- 66/10 میلی­متر بوده است.
    کلید واژگان
    حداقل غلظت بازدارنده
    حداقل غلظت‌کشنده
    انتشار بر پلیت
    باکتری گرم مثبت
    باکتری گرم منفی
    رابطه ملکولی میکروب - گیاه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
    دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
    دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد، گروه باکتری‌شناسی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
    دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام
    دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
    دانشجوی دکترای پژوهش محور مرکز تحقیقات باروری و ناباروری، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه

    شاپا
    2476-6313
    2476-566X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22084/ab.2017.698.
    https://ab.basu.ac.ir/article_2372.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/432255

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب