• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید زیستی نانوذرات نقره با استفاده از قارچ Fusarium oxysporum جدا شده از نخود (Cicer arietinum)

    (ندگان)پدیدآور
    قبولی, افسانهمیرزایی, سهیلادرویش نیا, مصطفی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    728.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از اهداف مهم نانوفناوری توسعه‌ی روش‌های ایمن، سازگار با محیط زیست و کم هزینه برای تولید نانوذرات است و قارچ‌ها به علت ترشح مقادیر زیاد آنزیم و پروسه‌های پایین دست آسان‌تر گزینه‌های مناسبی برای این انتخاب می‌باشند. هدف از این مطالعه تولید خارج سلولی نانوذرات نقره با استفاده از جدایه‌های قارچ Fusarium oxysporum جدا شده از نخود بود. برای این منظور 15 جدایه از قارچ مورد بررسی قرار گرفت. عصاره‌ی سلولی قارچ پس از تیمار با محلول 3-10 مولار نیترات نقره، از بی‌رنگ به قهوه‌ای تغییر یافت که اولین نشانه مبنی بر تشکیل نانوذرات نقره می‌باشد. پس از تولید نانوذرات نقره در مخلوط واکنش، بررسی‌های بیشتر با استفاده از روش‌های اسپکتروفتومتر UV-Vis، XRD و FTIR انجام شد. داده‌های اسپکتروفتومتر وجود پیک در 420 نانومتر را نشان داد که مختص نانوذرات نقره است. طیف‌سنجی هر 24 ساعت یک بار به‌مدت چهار روز ادامه یافت تا در نهایت جدایه F3 که طی این مدت بیش‌ترین جذب و پایداری را از خود نشان داده بود به‌عنوان جدایه‌ی برتر انتخاب و آزمایش‌های تکمیلی روی آن انجام شد. پهن‌شدگی باندها در الگوی XRD بر اندازه‌ی کوچک نانوذرات دلالت داشت. آنالیز FTIR پایداری نانوذرات تولید شده توسط بیومولکول‌ها تا پنج ماه پس از شروع واکنش را تأیید کرد.
    کلید واژگان
    نانوذرات نقره
    سنتز خارج سلولی
    XRD
    FTIR
    Fusarium oxysporum
    بیوتکنولوژی - شناسایی ژن

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
    استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
    استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد

    شاپا
    2476-6313
    2476-566X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22084/ab.2018.7505.1232
    https://ab.basu.ac.ir/article_2365.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/432247

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب