بررسی الگوی الکتروفورز دو بعدی ریشهی کلزای تلقیح شده با باکتری Pseudomonas fluorescens FY32 تحت تنش شوری
(ندگان)پدیدآور
مطیع نوع پرور, پویابنده حق, علیفرج زاده, داوددورانی علیایی, ابراهیمنوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کلزا که بهمنظور استحصال روغن آن تولید میگردد، همانند سایر گیاهان زراعی متأثر از شوری میشود. شوری خاک بهعنوان یکی از مهمترین عوامل نامساعد و تنشزای غیرزنده اثر نامطلوب بر عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی دارد. باکتریPseudomonasfluorescens جزو باکتریهای محرک رشد گیاه میباشد و در همیاری با گیاهان باعث افزایش رشد مقاومت گیاه در برابر عوامل بیماریزا و محدودکننده محیطی میگردد. در این تحقیق شوری در دو سطح صفر و 300 میلیمولار نمک NaCl اعمال شد. حضور یا عدم حضور باکتری بهعنوان تیمارهای دیگر با سه تکرار اعمال گردید و برای تجزیههای آماری از طرح کرتهای خرد شده با طرح پایهی کاملاً تصادفی استفاده شد. بهمنظور بررسی پروتئینهای دخیل در بهبود مقاومت گیاه کلزا به شوری در همیاری با باکتری Pseudomonas fluorescens الگوی الکتروفورز دو بعدی پروتئوم ریشه آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که از 216 لکهی ظاهر شده 16 لکهی پروتئینی در اثر اعمال تنش شوری، 13 لکهی پروتئینی در حضور باکتری محرک رشد گیاه و 23 لکه در صورت اعمال هر دو تیمار تغییر بیان نشان میدهند. پس از شناسایی احتمالی پروتئینهای مربوطه با استفاده از معیارهای وزن مولکولی و نقطهی ایزوالکتریک مشخص شد این پروتئینها که با افزایش یا کاهش بیان همراه بودهاند جزو پروتئینهای دخیل در مسیرهای متابولیکی/ انرژیزایی، پیامرسانی، حفاظت و دفاع سلولی، کانالی، ساختار و مکانیابی پروتئینهای دیگر، ساختمان سلولی و رونویسی و ترجمه هستند. با اعمال تیمار شوری یا باکتری یا شوری بههمراه باکتری، بیشترین تعداد لکههای تغییر بیان یافته مربوط به گروه پروتئینهای متابولیکی/ انرژیزایی بود.
کلید واژگان
الکتروفورز دو بعدیباکتری محرک رشد
تجزیه پروتئوم
ریشه
کلزا
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه به نژادی و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریزدانشیار، گروه به نژادی و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
دانشیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز
دانشیار، گروه به نژادی و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
شاپا
2476-63132476-566X




