• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از توده های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) ایران با نشانگرهای نیمه تصادفی

    (ندگان)پدیدآور
    اسماعیلی, احمدمجیری, فرزانه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    259.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آگاهی از میزان تنوع ژنتیکی در مراحل مختلف انجام یک پروژه اصلاحی به­ویژه جهت بهره­برداری از منابع ژرم­پلاسمی امری ضروری است. در این مطالعه 18 توده آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) با استفاده از 30 آغازگر نیمه‌تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. از برگ­های جوان آویشن DNA ژنومی استخراج شد و محصولات تکثیر شده واکنش زنجیره­ای پلیمراز، بر روی ژل آگارز 5/1 درصد الکتروفورز گردید.نتایج حاصل از باندهای تکثیر یافته این آغازگرها نشان داد که متوسط تعداد باند چندشکل به ازای هر آغازگر و هر توده به ترتیب 8/19 و 33 عدد بود. بیشترین میزان اطلاعات چندشکلی و شاخص نشانگر را آغازگر IT18-1تشکیل داد. نتایج تجزیه خوشه­ای به روش میانگین فواصل با نرم­افزار DARwin5بیانگر بیشترین شباهت ژنتیکی بین دو توده آویشن کوهی از استان قزوین بود. نتایج تجزیه به مؤلفه­های اصلی نشان داد که سه مؤلفه اول در مجموع 50/17 درصد از کل واریانس را توجیه نمودند که بیانگر پراکنش مناسب آغازگرهای مورد استفاده در تمام سطح ژنوم می‌باشد.نحوه گروه­بندی تجزیه خوشه­ایبا گروه­بندی تجزیه مؤلفه­های اصلی هماهنگی داشت. نتایج بیانگر تنوع ژنتیکی بالای درون گونه­ای آویشن کوهی از مناطق مختلف ایران بود.
    کلید واژگان
    آویشن کوهی
    آغازگر ISJ
    تنوع ژنتیکی
    چندشکلی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد

    شاپا
    2476-6313
    2476-566X
    URI
    https://ab.basu.ac.ir/article_578.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/432155

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب