ارزیابی چند شکلی ژن پرولاکتین در گاوهای هلشتاین و آمیخته و ارتباط آن با صفات شیر در گاوهای هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
نظری, معصومهرستم¬زاده, جلالرشیدی, امیرعزیزی, عثمانکریمی کردستانی, زانانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش ارزیابی ارتباط بین ژنوتیپهای ژن پرولاکتین با صفات تولیدی شیر میباشد. در این مطالعه، 145 گاو نژاد هلشتاین و60 گاو آمیخته مورد ارزیابی قرار گرفت. فراوانیهای آللی و ژنوتیپی ژن پرولاکتین با قطعه bp294 تکثیر شده از اگزون 4 با استفاده از روش PCR-RFLP با آنزیم برشی RsaI تعیین گردید. ژنوتیپ GG بیشترین میزان فراوانی ژنوتیپی را در گاوهای هلشتاین (738/0) و آمیخته (588/0) داشت. همچنین میزان فراوانی آللی A و G در گاوهای هلشتاین به ترتیب 152/0 و 848/0 و در آمیختهها 233/0 و 767/0 بود. بیشترین میزان تولید شیر مربوط به گاوهای هلشتاین با ژنوتیپ AG بود. گاوهای با ژنوتیپ AA بیشترین درصد پروتئین شیر را دارا بودند (05/0P). اثر این چند شکلی بر روی میزان تولید شیر و درصد پروتئین شیر معنیدار بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که این چند شکلی میتواند بهعنوان نشانگر جهت انتخاب برای میزان تولید شیر و درصد پروتئین شیر در جمعیت مورد بررسی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
ژن پرولاکتینگاو هلشتاین
گاو آمیخته
PCR-RFLP
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندجاستادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
شاپا
2476-63132476-566X




