نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمظفری, علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorبهرام نژاد, بهمنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:58:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:58:45Z
dc.date.available1399-07-09T12:58:45Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:58:45Z
dc.date.issued2010-11-22en_US
dc.date.issued1389-09-01fa_IR
dc.date.submitted2012-09-02en_US
dc.date.submitted1391-06-12fa_IR
dc.identifier.citationمظفری, علی اکبر, بهرام نژاد, بهمن. (1389). تاثیر محیط کشت و ترکیبات هورمونی روی پرآوری شاخساره حاصل از کشت مریستم و تغییرات مورفولوژیکی در مریکلون¬های دو رقم توت¬فرنگی. دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی), 1(2), 17-27.fa_IR
dc.identifier.issn2476-6313
dc.identifier.issn2476-566X
dc.identifier.urihttps://ab.basu.ac.ir/article_116.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/432116
dc.description.abstractدر این مطالعه، دو رقم توت فرنگی به نام­های کاماروزا و سلوا روی سه محیط کشت پایه موراشیگ و اسکوگ (1962) ,نیچ و نیچ (1956) و گامبورگ و همکاران (1968) به­علاوه یک محیط کشت پیشنهادی و هر کدام با سه ترکیب هورمونی متفاوت از نظر نوع، غلظت و نسبت هورمون کشت گردیدند. آزمایش­ها در قالب طرح کاملاً تصادفی به­صورت فاکتوریل و برای هر رقم به­صورت جداگانه انجام شد. مریستم­ها به­عنوان ریزنمونه روی محیط­های کشت قرار داده شدند و در دمای C­º­1± 25 با فتو­پریود 16ساعت روشنایی و با شدت نورmol m-2 s-1 µ 36 نگهداری گردیدند. پس از 5/2 ماه اندازه و تعداد گیاهچه­های باززایی شده، طول بزرگترین برگ، طول و پهنای پهنک برگچه میانی، طول دمبرگچه میانی، تعداد دندانه برگچه میانی و طول ریشه در مریکلون­ها مورد بررسی قرار گرفتند. محیط کشت­های MS و NN به ترتیب بهترین محیط کشت پایه و دو ترکیب هورمونی شامل بنزیل آدنین، ایندول بوتیریک اسید و اسید جیبرلیک به ترتیب با مقادیر 1، 05/0 و 05/0 میلی­گرم در لیتر و هم­چنین کینتین، 2,4-D  و اسید جیبرلیک به­ترتیب با مقادیر 5، 5/0 و 05/0 میلی­گرم در لیتر بهترین اثر را نشان دادند. بر اساس نتایج به­دست آمده رقم کاماروزا دارای پایداری و پتانسیل باززایی بیشتری نسبت به رقم سلوا بود. بررسی صفات مورفولوژیکی گیاهان باززایی شده در این مطالعه نشان داد که ریز ازدیادی رقم کاماروزا از طریق کشت مریستم در مقایسه با رقم سلوا بهتر صورت گرفت.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.relation.ispartofدوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)fa_IR
dc.subjectتوت فرنگیfa_IR
dc.subjectمحیط کشتfa_IR
dc.subjectریزازدیادیfa_IR
dc.subjectکشت مریستمfa_IR
dc.titleتاثیر محیط کشت و ترکیبات هورمونی روی پرآوری شاخساره حاصل از کشت مریستم و تغییرات مورفولوژیکی در مریکلون¬های دو رقم توت¬فرنگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندجfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندجfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue2
dc.citation.spage17
dc.citation.epage27


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد