• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه سواد سلامت
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه سواد سلامت
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ارتباط سواد سلامت مادران در مورد عادات غذایی با شاخص‌های تن‌سنجی دانش آموزان دوره ابتدائی شهر ساری

    (ندگان)پدیدآور
    شربتیان, نسیمنقیبی, سید ابوالحسنقائمی, علیرضاافخمی نیا, فرزانه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    481.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: عادات غذایی در زمان کودکی و به ‌ویژه نوجوانی شکل می‌گیرد. مادران از مؤثرترین افراد در زمینه ترویج عادات غذایی می‌باشد. سواد سلامت مادران در مورد تغذیه از عوامل مؤثر بر وزن و قد کودکان می‌باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سواد سلامت مادران در مورد عادات غذایی با شاخص‌های تن‌سنجی دانش آموزان انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع همبستگی، روی 211 دانش‌آموز دوره ابتدائی شهر ساری انجام شد. سواد سلامت مادران در مورد عادات غذایی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی شد. قد و وزن دانش آموزان توسط افراد آموزش‌دیده ثبت و شاخص‌های تن‌سنجی توسط نرم‌افزار4 WHO AnthroPlusو با توجه به معیار سازمان جهانی بهداشت (WHO 2007) محاسبه شد. برای آنالیز داده ‌ها از نرم ‌افزار20 SPSS و روش‌های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون ناپارامتری من ـ ویتنی و کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن) استفاده گردید. یافته ها: سواد سلامت 71/4% از مادران در سطح متوسط و 26/2% از آنان خوب بود. شیوع اضافه‌وزن و چاقی در دانش آموزان به ترتیب 22/3% و 16/1% بوده و 4/6% از دانش آموزان کم‌ وزنی و 2/3% دانش آموزان کوتاه‌ قدی داشتند. بین سواد سلامت مادران با وزن برای سن، قد برای سن و شاخص توده بدنی برای سن دانش آموزان همبستگی مثبت مشاهده شد که از نظر آماری معنی‌دار نبود. نتیجه گیری: با توجه به متوسط بودن سطح سواد سلامت مادران و شیوع نسبتاً زیاد اضافه ‌وزن و چاقی در دانش آموزان، لزوم مداخله همه‌ جانبه و توانمند سازی دانش آموزان، خانواده ها و مشارکت عوامل اجرایی در انتخاب عادات غذایی سالم ضروری است.نوع مطالعه: مطالعه پژوهشی
    کلید واژگان
    سواد سلامت
    عادات غذایی
    تن‌سنجی
    مادر
    دانش‌آموز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی مشهد. انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران
    Mashhad University of Medical Sciences. Iranian Association of Health Education and Health Promotion
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران، ساری
    استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران، ساری، ایران
    استادیار، گروه تغذیه و علوم پایه، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران، ساری، ایران.
    دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران، ساری، ایران

    شاپا
    2476-4728
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/jhl.2018.32686.1001
    http://literacy.mums.ac.ir/article_11506.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/43188

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب