بررسی عوامل مؤثر بر ریسک تولید پسته در شهرستان زرند
(ندگان)پدیدآور
تهامی پور, مرتضی
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با اهدافِ تعیین آثار نهادهها بر ریسک و میانگین تولید، مقایسه این دو اثر با یکدیگر و محاسبه پارامتر ریسکگریزی برای تولیدکنندگان پسته شهرستان زرند طی سالهای 1383 و 1384 انجام گرفت. برای بررسی نوع اثر نهاده ها بر ریسک تولید از روش ارائه شده جاست و پوپ ( Jost & Pope, 1978 ) و برای بررسی خصوصیات ریسکگریزی و ریسکپذیری از روش موسکاردی و دی جنوری ( Moscardi & Dejanvry,1997 ) استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان میدهد که نهادههای نیروی کار، سطح زیر کشت، کار ماشینی و سموم دفع آفات دارای اثر مثبت بر ریسک تولیدند که این اثر فقط برای نیروی کار معنیدار است. نهادههای کود شیمیایی، آب و کود حیوانی نیز دارای اثر منفی بر ریسک تولیدند که این اثر برای هر سه نهاده در سطح یک درصد معنیدار است. همچنین به استثنای نهاده کار ماشینی، اثر بقیه نهادهها بر میانگین تولید مثبت و این اثر به جز برای سطح زیرکشت، برای بقیه نهادهها در سطح یک درصد معنیدار است. البته تأثیر منفی کار ماشینی معنیدار نیست. در بخش پایانی این مطالعه به تعیین پارامترهای مؤثر بر ریسکگریزی پرداخته و معلوم شد که متغیر سن اثر مثبت و متغیرهای سابقه، سطح زیر کشت و در آمد سالانه اثر منفی بر ریسکگریزی دارند. طبقه بندی JEL : D81
کلید واژگان
ریسکتابع تولید تصادفی
پسته
کشاورزی
شماره نشریه
63تاریخ نشر
2008-05-211387-03-01
ناشر
موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
شاپا
1022-42112645-6443



