آیا نهاده های تولید می توانند نقش بیمه را در فرایند تولید گندم داشته باشند؟
(ندگان)پدیدآور
قربانی, محمدجعفری, فاطمهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
تولید گندم همانند دیگر محصولات کشاورزی، با مجموعهای از ریسکها مواجه است که یکی از آنها ریسک نهادههاست. به عبارت دیگر بسیاری از نهادههای تولید در بدو ورود به عرصه کشاورزی و یا پس از مدتی، در واریانس تولید تأثیر می گذارند و ایجاد ریسک میکنند. از طرف دیگر این اعتقاد وجود دارد که برخی از نهادهها منجر به کاهش ریسک تولید می شوند. در این راستا مطالعه ای با هدف بررسی تأثیر نهادهها در ریسک تولید با استفاده از اطلاعات به دست آمده از 163 نفر از گندمکاران استان خراسان رضوی در سال زراعی 1382-1383 از طریق الگوی پیشنهادی جاست و پوپ (Just and Pope, 1978) انجام شد. نتایج نشان داد که نهادههای کود ازته و آب سبب کاهش ریسک تولید میشوند و بنابراین میتوانند نقش بیمه را داشته باشند. در پایان با توجه به یافتههای مطالعه، الگویی برای بررسی این چنین تأثیرگذاری پیشنهاد شد. طبقهبندی JEL : D21, D24, D81
کلید واژگان
ریسکحداقل مربعات غیرخطی
مؤلفه تصادفی
گندم
بیمه
شماره نشریه
68تاریخ نشر
2009-06-221388-04-01
ناشر
موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
شاپا
1022-42112645-6443




