براورد کششهای مواد مغذی با استفاده از تکنیک همجمعی
(ندگان)پدیدآور
هژبرکیانی, کامبیزغلامی, الهامنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مقاله رفتار مصرفکنندگان شهری و روستایی به تفکیک دورههای بلندمدت و کوتاهمدت برای دوره زمانی (1360-84) با استفاده از کششهای مواد مغذی مورد بررسی قرار گرفته است. برای محاسبه کششهای مواد مغذی از مدل تقاضای هوانگ – لین(Huang and Lin, 2001) و فناوری مصرف لن- کستر [1] استفاده شده است. یافتههای تحقیق نشان میدهد جامعه شهری تقریباً حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات قیمتی مواد غذایی در مقایسه با جامعه روستایی از خود نشان میدهد. براساس کششهای درآمدی زیرگروههای مواد غذایی توصیه میشود یارانه « نان، غلات و فراوردههای آن» و « شیر و فراوردههای آن و تخممرغ » در راستای ارتقای کیفی الگوی مصرفی خانوارهای شهری و روستایی با روند فعلی ادامه یابد. کشش قیمتی زیرگروه گوشت در جامعه شهری بالاترین کمیت را دارد و با توجه به آثار ناشی از عدم مصرف آن حمایت دولت ضرورت مییابد. در جامعه روستایی این موضوع برای گروه « نان، غلات و فراوردههای آن» صادق است. نتایج حاصل از کششهای درآمدی مواد مغذی نشان میدهد که افزایش مخارج صرف شده برای هر زیرگروه از مواد خوراکی منجر به افزایش مصرف موادمغذی میشود. طبقهبندی JEL : A12,C32,D12
کلید واژگان
تقاضای مواد غذاییکشش مواد مغذی
مناطق شهری و روستایی ایران
سریهای زمانی
تکنیک همجمعی
شماره نشریه
70تاریخ نشر
2010-04-211389-02-01
ناشر
موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
شاپا
1022-42112645-6443




