کاربرد تحلیل تمایزی در تعیین عوامل متمایزکننده نانواییهای پرضایعات و کم ضایعات مطالعه موردی شهر مشهد
(ندگان)پدیدآور
ژاله رجبی, میتراشاهنوشی فروشانی, ناصردانشور, محمودفیروز زارع, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه، عوامل متمایزکننده دو گروه نانواییهای کمضایعات و پرضایعات در چارچوب تجزیهوتحلیل تمایزی و با استفاده از اطلاعات فراهمآمده از 131 نانوایی شهر مشهد در سال 1387 مورد بررسی قرارگرفت. نتایج حاصل نشان داد که متغیرهای حضور صاحب جواز در نانوایی (نظارتمستقیم)، هزینه خرید هر کیسه آرد، قیمت فروش هر کیلوگرم نان، زمان تخمیر خمیر، تعداد امکانات و تسهیلات کارکنان، کیفیت آرد مصرفی، تجربه شاطر و متوسط درآمد روزانه کارکنان اثر منفی و معنیدار بر ضایعات نانواییها داشتهاند. از سوی دیگر نوع سهمیه آرد، نوع فعالیت کارکنان نانوایی و تعداد نانواییهای اطراف بر ضایعات نان نانواییها اثر مثبت و معنیداری داشتهاند. همچنین نوع فعالیت کارکنان نانوایی، نوع سهمیه آرد نانوایی، هزینه خرید هر کیسه آرد، تجربه شاطر و کیفیت آرد مصرفی بیشترین سهم را در ایجاد تمایز بین نانواییهای کمضایعات و نانواییهای پرضایعات داشتهاند. در نهایت براساس نتایج بهدست آمده از مطالعه، پیشنهادهایی کاربردی و اجرایی در راستای کاهش ضایعات نان در مرحله تولید ارائه شد. طبقهبندی JEl : C12, M31
کلید واژگان
تجزیه و تحلیل تمایزیضایعات نانوایی
مشهد
شماره نشریه
73تاریخ نشر
2011-03-211390-01-01
ناشر
موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
شاپا
1022-42112645-6443




