• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اقتصاد کشاورزی و توسعه
    • دوره 21, شماره 84
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اقتصاد کشاورزی و توسعه
    • دوره 21, شماره 84
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه و تحلیل کارایی زعفران‌کاران شهرستان‌های منتخب در استان خراسان رضوی

    (ندگان)پدیدآور
    گلکاران مقدم, سمیرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    242.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده زعفران یکی از محصولات مهم و راهبردی کشاورزی استان خراسان رضوی است، از این‌رو، هدف کلی مطالعه حاضر محاسبه و مقایسه کارایی فنی، تخصیصی و اقتصادی زعفران-کاران در شهرستان‌های تربت حیدریه، گناباد و قائنات در استان خراسان رضوی با استفاده از اطلاعات 248 پرسش‌نامه در سال 1389 است. به این منظور ابتدا تابع تولید مرزی تصادفی براورد و سپس میزان کارایی‌فنی زعفران‌کاران محاسبه‌ شد. در ادامه، مقادیر کارایی تخصیصی و اقتصادی کشاورزان محاسبه گردید. برآورد تابع تولید مرزی تصادفی زعفران نشان داد که متغیرهای سطح زیرکشت، نیروی کار، میزان مصرف کود شیمیایی و تعداد دور آبیاری تأثیر مثبت و معنیدار بر تولید زعفران در هر سه شهرستان دارند. علاوه بر متغیرهای مذکور، تولید زعفران در شهرستان تربت حیدریه تحت تأثیر میزان مصرف پیاز زعفران و میزان مصرف کود حیوانی نیز هست. برآورد تابع عدم کارایی زعفران کاران شهرستان تربت حیدریه نیز نشان داد که متغیرهای سن و تحصیلات تأثیر معنیدار و منفی بر ناکارایی فنی دارند. در تابع ناکارایی فنی در شهرستان گناباد متغیرهای سن و تعداد قطعات زمین اثر معنیدار بر ناکارایی نشان دادند، اما در تابع ناکارایی فنی در شهرستان قائن، متغیرهای اقتصادی اجتماعیِ سن، تحصیلات، تعداد قطعات زمین و شغل جانبی دارای تأثیر معنیدارند. متوسط کارایی فنی کشاورزان در شهرستان‌های تربت حیدریه، گناباد و قائن به ترتیب برابر با 86، 83 و 84 درصد به دست آمد. متوسط کارایی تخصیصی زعفران‌کاران در شهرستان‌های تربت حیدریه، گناباد و قائن نیز به ترتیب برابر با 78، 75 و 75 درصد براورد گردید. متوسط کارایی اقتصادی زعفران‌کاران شهرستان‌های تربت حیدریه، گناباد و قائن به ترتیب برابر با 67 ، 62 و 63 درصد محاسبه شد. بر اساس نتایج، به نظر می رسد که بتوان با مدیریت صحیح مصرف نهاده‌های تولید، انواع کارایی زعفران‌کاران را در هر سه شهرستان به میزان درخور توجهی افزایش داد. طبقه‌بندی JEL: G14 M31, کلید واژه‌ها: خراسان رضوی، تربت حیدریه، گناباد، قائن، زعفران، کارایی

    شماره نشریه
    84
    تاریخ نشر
    2013-06-22
    1392-04-01
    ناشر
    موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
    Agricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)

    شاپا
    1022-4211
    2645-6443
    URI
    http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58719.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/427885

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب