• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی زراعی
    • دوره 41, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی زراعی
    • دوره 41, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    درجه بندی خرمای رقم زاهدی بر اساس ویژگی های ظاهری با استفاده از روش های پردازش تصویر و یادگیری ماشین

    (ندگان)پدیدآور
    عفیفی, محمد رسولمنصوری, یعقوبذکی دیزجی, حسناکبری زاده, غلامرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    758.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    خرما، یکی از محصولات باغی واستراتژیک در منطقه و ایران است. متاسفانه درآمد حاصل از صادرات این محصول پرارزش، نسبت به حجم صادرات بالای آن مطلوب نیست، بخشی از این امر به کیفیت پایین آماده‎سازی و بسته‎بندی محصول مربوط می‎شود. به نظر می‎رسد استفاده از فناوری­های نوین، مانند بینایی ماشین و پردازش تصویر، می‎تواند روند درجه­بندی و جداسازی  خرما را بهبود بخشد. در این پژوهش درجه­بندی میوه خرمای رقم زاهدی، در سه مرحله تفکیک شده، شامل جداسازی کیفی خرما (کاملا رسیده، نیم رس و نارس)، درجه­بندی بر اساس شکل و اندازه و جداسازی خرمای سالم از چروکیده انجام شده است. پس از تهیه تصویر میوه‎ها، 11 ویژگی مورفولوژیکی، 9 ویژگی رنگی و 6 ویژگی بافتی به کمک روش­های پردازش تصویر استخراج شدند. بهترین ویژگی­ها برای تفکیک پذیری بهتر به کمک روش آنالیز تشخیص گام­به­گام تعیین شده­اند. برای طبقه‎بندی نهایی از دو روش یادگیری ماشین، یعنی روش آماری آنالیز تشخیص و روش شبکه­ عصبی چند لایه پرسپترون استفاده شد. در نهایت، 6 ویژگی رنگی، 3 ویژگی اندازه و شکل و 3 ویژگی بافتی، به­عنوان بهترین ویژگی­ها در درجه‎بندی انتخاب شده­اند. دقت نهایی درجه­بندی توسط روش آماری و شبکه عصبی به ترتیب 7/92 % و 90/93 % به­دست آمد. با توجه به دقت بالای هر دو روش، می­توان نتیجه گرفت که استفاده از روش پردازش تصویر در درجه­بندی و جداسازی خرما با استفاده از ویژگی­های ظاهری موفقیت­آمیز است.
    کلید واژگان
    آنالیز تشخیص
    پردازش تصویر
    خرما
    شبکه عصبی
    ویژگی‌های ظاهری
    تکنولوژی پس از برداشت

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
    استادیار گروه مهندسی برق، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

    شاپا
    2588-5944
    2588-526X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/agen.2019.23352.1374
    http://agrieng.scu.ac.ir/article_14102.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/426843

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب