طراحی، ساخت و بهینهسازی دستگاه اندازه بند پیاز زعفران از نوع استوانه دوار
(ندگان)پدیدآور
قنبریان, داودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ایران با تولید بیش از 90% زعفران دنیا بزرگترین تولید کننده این محصول به شمار میرود. تکثیر این گیاه به دلیل عقیم بودن، توسط کاشت پیازهای آن امکان پذیر است. یکی از مشکلات اساسی تولید زعفران، افت شدید عملکرد به دلیل کاشت پیازهای کوچک است. در این تحقیق دستگاه جدیدی برای اندازهبندی پیازهای زعفران طراحی و ساخته شده است. دستگاه مورد نظر عبارت است از استوانه دواری که در تمام مساحت جانبی آن از شیارهای طولی با فواصل قابل تنظیم استفاده شده است. این شیارها محل عبور پیازهای کوچک بوده و فاصله بین آنها بر اساس مطالعه خواص فیزیکی پیازها تعیین شدند. پارامترهای مؤثر در عملکرد دستگاه عبارت از سرعت دورانی استوانه(n)، شیب طولی استوانه(α) و نرخ تغذیه(q) بودند. برای تعیین مقادیر بهینه هر یک از این پارامترها از روش سطوح پاسخ (RSM) استفاده شد. نتایج آزمایشها بهینهسازی نشان داد که دستگاه در سرعت دورانی 85/33 دور بر دقیقه، شیب استوانه 4 درجه و نرخ تغذیه 1/340 کیلوگرم بر ساعت میتواند پیازهای زعفران را با دقت 79% جداسازی نماید.
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شهرکردشاپا
2588-59442588-526X




