مقایسۀ فنی سه روش برداشت نیمه مکانیزه، مکانیزۀ چند مرحله ای و مکـانیزۀ تـک مرحلـه ای (کمبـاین) چغندرقند در مزارع استان خراسان رضوی (شهرستان جوین)
(ندگان)پدیدآور
زورآبادی, اصغرنادری بلداجی, مجتبیعابدی, اصغرلطفعلیان دهکردی, امینشهبازی, احسان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش، سه روش برداشت چغندرقند شامل نیمه مکانیزه، مکانیزۀ چند مرحلهای و مکانیزۀ تک مرحله ای (کمباین) در استان خراسان رضوی (شهرستان جوین) از نظر برخی عوامل فنی مقایسه شدند. میزان مجموع ضایعات محصول شامل طوقه، غده های آسیب دیده و غده های سالم برداشت نشده با 1944، 542، و 454 کیلوگرم در هکتار به ترتیب مربوط به روش برداشت مکانیزۀ چند مرحله ای، مکانیزۀ تک مرحله ای و نیمه مکانیزه به دست آمد. بیشترین اثر تراکم بر خاک بر حسب افزایش در شاخص مخروط، در روش مکانیزۀ تک مرحله ای و بعد از آن در روش مکانیزۀ چند مرحله ای به دست آمد. مصرف سوخت در روش برداشت مکانیزۀ تک مرحله ای و روش نیمه مکانیزه به ترتیب برابر با 25 و 33 درصد مصرف سوخت در روش برداشت مکانیزه چند مرحله ای حاصل شد. درصد انرژی مصرف شده در روش برداشت مکانیزۀ تک مرحله ای و نیمه مکانیزه به ترتیب 24 و 34 درصد انرژی مصرف شده در روش برداشت مکانیزۀ چند مرحله ای به دست آمد. روش برداشت با کمباین مزیت های نسبی بیشتری در مقایسه با دو روش دیگر دارد و تنها محدودیت این روش، ایجاد تراکم بیشتر خاک است که به تمهیدات فنی برای جلوگیری از آن نیاز خواهد داشت.
کلید واژگان
تراکم خاکمصرف سوخت
ضایعات چغندرقند
شماره نشریه
74تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایراندانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
شاپا
2476-461224764620



