بررسی عملکرد آنتیاکسیدانی عصارههای استخراجی سبوس برنج در شرایط آون و مقایسه با BHT
(ندگان)پدیدآور
مختاری, فرهادخاناحمدی, مرتضیعسکری, بیژنمشرف, لالهالهامیراد, امیرحسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گاما اوریزانول یکی از آنتیاکسیدانهای قوی است که مانع اکسیداسیون روغن میشود. این ماده در سبوس برنج وجود دارد. گاما اوریزانول سطح کلسترول خون را پایین آورده و منجر به کاهش احتمال خطر بیماری تصلب شرایین میشود. در این تحقیق عصارة آنتیاکسیدانی سبوس دو گونه برنج ایرانی، بهنام زایندهرود و سازندگی با حلال متانول با روش پرکولاسیون استخراج و به روغن فاقد آنتیاکسیدان در غلظت 100 و 150 پیپیام اضافه شد و در شرایط گرمخانة 63 درجه سلسیوس و در چهار فاصله زمانی 0، 24، 48 و 72 ساعت، تغییرات شیمیایی و پایداری حرارتی آنها با آزمونهای رنسیمت، عدد اسیدی، عدد پراکسید و درصد مهار رادیکال با 3 تکرار بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری بر پایة طرح کاملا تصادفی و مقایسة میانگینها با آزمون دانکن در سطح احتمال 01/0، با استفاده از نرمافزار 16SPSS نشان میدهد که تأثیر عصارةسبوس برنج گونه سازندگی بر پایداری اکسیداسیون روغن سویا طی 72 ساعت بیشتر از تأثیر BHT است و اختلاف معنیداری با سایر عصارهها دارد (p
کلید واژگان
آنتیاکسیدانرنسیمت
سبوس برنج
عدد اسیدی
عدد پراکسید
گاما اوریزانول
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیسازمان پدید آورنده
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهاناستادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
دانشجوی دکتری گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار
شاپا
2476-461224764620



