• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 15, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 15, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های استخراجی سبوس برنج در شرایط آون و مقایسه با BHT

    (ندگان)پدیدآور
    مختاری, فرهادخان‌احمدی, مرتضیعسکری, بیژنمشرف, لالهالهامی‌راد, امیرحسین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گاما اوریزانول یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که مانع اکسیداسیون روغن می‌شود.  این ماده در سبوس برنج وجود دارد.  گاما اوریزانول سطح کلسترول خون را پایین آورده و منجر به کاهش احتمال خطر بیماری تصلب شرایین می‌شود.  در این تحقیق عصارة آنتی‌اکسیدانی سبوس دو گونه برنج ایرانی، به‌نام زاینده‌رود و سازندگی با حلال متانول با روش پرکولاسیون استخراج و به روغن فاقد آنتی‌اکسیدان در غلظت 100 و 150 پی­پی­ام اضافه شد و در شرایط گرم­خانة 63 درجه سلسیوس و در چهار فاصله زمانی 0، 24، 48 و 72 ساعت، تغییرات شیمیایی و پایداری حرارتی آنها با آزمون‌های رنسیمت، عدد اسیدی، عدد پراکسید و درصد مهار رادیکال با 3 تکرار بررسی شد.  تجزیه و تحلیل آماری بر پایة طرح کاملا تصادفی و مقایسة میانگین‌ها با آزمون دانکن در سطح احتمال 01/0، با استفاده از نرم­افزار 16SPSS   نشان می‌دهد که تأثیر عصارةسبوس برنج گونه سازندگی بر پایداری اکسیداسیون روغن سویا طی 72 ساعت بیشتر از تأثیر BHT است و اختلاف معنی­داری با سایر عصاره‌ها دارد (p
    کلید واژگان
    آنتی‌اکسیدان
    رنسیمت
    سبوس برنج
    عدد اسیدی
    عدد پراکسید
    گاما اوریزانول

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-05-22
    1393-03-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    سازمان پدید آورنده
    پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
    استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
    دانشجوی دکتری گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار

    شاپا
    2476-4612
    24764620
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/erams.2014.102150
    https://amsr.areeo.ac.ir/article_102150.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/422496

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب