تاثیر محرومیت غذایی بر شاخصهای بیوشیمیایی و هماتولوژیک در دو اندازه مختلف ماهی شانک زرد باله(Acanthopagrus latus, Houttyn, 1782)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریابیابانی, سعیدهسندکی زهی, اسماءنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماهیان در هر دو محیط پرورشی و طبیعی میتوانند با دورههای محرومیت غذایی یا گرسنگی مواجه شوند. مطالعه حاضر، به منظور بررسی اثر محرومیت غذایی بر شاخصهای بیوشیمیایی (پروتئین کل، گلوکز، کلسترول، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز) و هماتولوژیک (هماتوکریت، هموگلوبین، حجم متوسط گلبول قرمز، هموگلوبین متوسط گلبول قرمز، شمارش گلبول سفید، شمارش گلبول قرمز و غلظت متوسط هموگلوبین گلبول های قرمز خون) ماهی شانک زرد باله در دو اندازه وزنی مختلف طراحی گردید. در این تحقیق،120 ماهی با میانگین طولی 98/0± 05/8 سانتیمتر و وزنی 07/1±46/7 گرم (اندازه A) و 120 ماهی با میانگین طولی 86/0± 05/11 سانتیمتر و وزنی 07/3±01/18 گرم (اندازه B)، هر کدام به دو گروه تغذیه شده و تغذیه نشده با سه تکرار (20 قطعه ماهی در هر تکرار) تقسیم شدند. ماهیها در مخازن پلاستیکی 60 لیتری نگهداری شدند. نمونهگیری از ماهیها در دوره های 10، 20 و30 روزه محرومیت غذایی انجام شد. نتایج بدست آمده حاکی از کاهش معنیدار میزان گلوکز، کلسترول، پروتئین کل و افزایش معنیدار تعداد گلبول سفید گروه تغذیه نشده در اندازه A شده است (05/0>P). در حالیکه تفاوت معنی-داری در این شاخصهای بیوشیمیایی و هماتولوژیک (به استثنای تعداد گلیول سفید) در اندازه B بین گروه تغذیهشده و تغذیهنشده مشاهده نگردید. نتایج حاضر نشان میدهد که اندازه میتواند بعنوان عامل مهمی در تعیین پاسخ بیوشیمیایی و هماتولوژیکی ماهی شانک زرد باله به گرسنگی در نظر گرفته شود. .
کلید واژگان
محرومیت غذاییشاخصهای بیوشیمیایی
شاخصهای هماتولوژیکی
شانک زرد باله
فیزیولوژی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دانشکده علوم دریایی، گروه شیلاتدانش آموخته دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
دانش آموخته دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دانشکده علوم دریایی، گروه شیلات
شاپا
2383-26142383-2622




